רכיבים
הכנת המנה:
-
חמאה 50.0 גרם
-
גבינת פרמז'ן מגורדת 100.0 גרם
-
תפוחי אדמה בגודל בינוני מזן "דז'ירה" (מומלץ) 3.0 ק"ג
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- קולפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורך ומשרים במים קרים חצי שעה לפחות
- פורסים דק כל מחצית תפוח אדמה ושומרים על צורתו לאחר הפריסה
- מעבירים לתבנית אפייה משומנת בחמאה ומסדרים בצפיפות. לוחצים קלות על תפוחי האדמה לקבחת צורת מניפה, ומתבלים במלח ופלפל
- יוצקים רוטב אלפרדו על פני תפוחי האדמה ומפזרים מעט גבינת פרמז'ן מגורדת
- אופים ב-180-170 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 40 דקות
- יש להגיש חם