תפריט

רכיבים

+

אורז סושי

  • אורז עגול לסושי 250.0 גרם
  • מים 250.0 מ"ל
  • חומץ יין אורז 1.0 כפות
  • מלח גס
  • מירין 5.0 גרם

ספייסי טונה

ג'קפרוט חריף-חמוץ

  • ג'קפרוט בסירופ 230.0 גרם
  • מיץ ליים 50.0 גרם
  • רוטב דגים 1.5 כפות
  • פלפל צ'ילי עין הציפור 1.0 יח'
  • שן שום כתושה 1.0 יחידה
  • כוכב אניס 1.0 יחידות

פטריות מאי-טאקה צלויות

  • גרם פטריות מאי- טאקה טריות, קרועות לחתיכות גדולות 115.0 גרם
  • שמן שומשום קלוי
  • מלח גס

בטטה מקורמלת

  • בטטה סגולה, מקולפת, 1 חתוכה לקוביות גדולות 1.0 יח'
  • מירין 20.0 גרם
  • חומץ יין אורז
  • מלח גס 20.0 גרם
  • מים לדילול הרוטב לפי הצורך

...

הוראות הכנה

  1. אורז סושי

    שוטפים את האורז במים קרים. מסננים וחוזרים על השטיפה עד שהמים צלולים. מסננים את האורז היטב. מבשלים את האורז בסיר אורז חשמלי, בהתאם להוראות המכשיר. אם אין לכם סיר אורז חשמלי, מכניסים את המים והאורז לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים במכסה אטום ומבשלים 15 דקות. מכבים את האש וממתינים 15 דקות לפני הסרת המכסה. משטיחים את האורז על תבנית. מפזרים על האורז חומץ, מירין ומלח באופן אחיד. מערבבים בעדינות את האורז כדי למזג את הטעמים
  2. ספייסי טונה

    מערבבים את כל המרכיבים. מכניסים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש
  3. ג'קפרוט חריף-חמוץ

    קורעים את הג'קפרוט לחתיכות בגודל של ביס, כראות עיניכם. מערבבים את כל המרכיבים. מכניסים את הג'קפרוט למשרה למשך שעה לפחות לפני השימוש.
  4. פטריות מאי-טאקה צלויות

    מחממים גריל או מחבת גריל לחום גבוה, כמעט לדרגת עישון. מערבבים את הפטריות בכמות שמן שמספיקה רק כדי לצפות אותן, וממליחים. צולים מעט את הפטריות עד לחריכה בכל הצדדים באופן שעדיין ישמרו על צורתן. מניחים לפטריות להתקרר
  5. בטטה מקורמלת

    מחממים תנור ל175-180- מעלות. מסדרים את הבטטות בשכבה אחת על תבנית אפייה לא עמוקה. מוסיפים את יתר החומרים לתבנית. מוסיפים לתבנית מים רק עד כדי כיסוי הבטטות. אופים את הבטטות בתנור עד שהנוזלים מתאדים והבטטות ניתנות למעיכה, רכות ודביקות. מועכים את הבטטות במזלג. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך
  6. הרכבת המנה

    מרפדים שתי סלסלות אידוי מבמבוק בנייר אפייה. מסדרים את כל מרכיבי המנה תוך שימוש בסלסלות האידוי העגולות כצלחות
    הרכבה כוס קימצ'י מוכן 1/4 60 גרם מלפפון יפני, חתוך לאורך בצל ירוק, חצוי לאורך פתיתי בוניטו גדולים ריבועי נורי לגלילי מאקי עלים עבים של חסה או כרוב למילוי פילה סלמון נא פוריקאקה, לעיטור האורז
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט