אתגר 6: תחלופה גבוהה של הצוות
תחלופה גבוהה של הצוות היא מצב טבעי במגזר המזון והמשקאות. היא מובילה למעגל קסמים של צורך בלתי פוסק להעסיק עובדים חדשים ולהדריך אותם על סטנדרטים של בטיחות מזון.
פתרון: בראש ובראשונה, עשו את מיטב מאמציכם לשמר את העובדים שלכם באמצעות עידוד המוטיבציה הפנימית שלהם, כמו הענקת שבחים ועידוד באופן עקבי או תכניות לתגמול עובדים מצטיינים. ודאו שהם תמיד מעורבים, לומדים ומתפתחים. בנוסף, אתם יכולים ליצור תכנית לימודים סטנדרטית ויעילה לכל המצטרפים החדשים שתאפשר להם להיקלט בעבודה בזמן הקצר ביותר, ולהעביר לאנשי צוות בכירים את האחריות לביצוע הדרכות הקליטה הללו.
אם יש לכם תקציב מצומצם, הקפידו תמיד להקצות חלק מסוים ממנו לבטיחות מזון. יש שיטות יעילות וחסכוניות לשמור על בטיחות המזון. הדבר החשוב הוא דפוסי החשיבה והנכונות לעשות זאת.