תפריט
נקודות יו-שף

טמפרטורות אידאליות לבישול ולאחסון מזון

גלו מהי הטמפרטורה הנכונה לאחסון או לבישול המזון ושמרו על בטיחות הסועדים. 

טמפרטורה היא אחד הגורמים המרכזיים לצמיחת מיקרואורגניזמים במזון. לכן, יש לה תפקיד משמעותי וחשוב בבטיחות מזון, באחסון ובבישול כאחד. חשוב לדעת מהי הטמפרטורה הנכונה לאחסון או לבישול המזון כדי לוודא שאתם מגישים מזון בטוח לסועדים. לחצו כאן כדי ללמוד על גורמי בטיחות מזון נוספים.


אחסון

סוגים שונים של מוצרי מזון דורשים טמפרטורות אחסון אופטימליות שונות. הטבלה להלן מפרטת את הטמפרטורות הנדרשות לאחסון מוצרי מזון שונים:

· טבלת טמפרטורת אחסון

פריט המזון

סוג המזון

טמפרטורה ‏(ºC)

 

בשר

בשר קפוא

< -12°C

 

 

בשר קפוא מופשר

0° עד  4°C

 

דגים ופירות ים

פירות ים קפואים

18°C-

 

 

פירות ים  מופשרים

0° עד  4°C

 

ירקות

ירקות

0° עד  4°C

 

מוצרי חלב

חלב

2° עד  4°C

 

ביצים

ביצים

3° עד  4°C

 

·                  מקור: תקנות סביבתיות לבריאות הציבור (היגיינת מזון) שפרסמה ה-National Environment Agency (NEA), ‏2005 סינגפור.

בישול

באמצעות בישול המזון בטמפרטורה מינימלית נדרשת גבוהה מספיק במשך 15 שניות, תוכלו לקטול מיקרואורגניזמים מזיקים הקיימים במזון. השתמשו במד חום למזון כדי לבדוק אם המזון מבושל כראוי. להלן פירוט טמפרטורות הבישול האידאליות:

· טבלת טמפרטורת בישול מינימלית

פריט המזון המבושל

סוג המזון

 טמפרטורת בישול מינימלית (ºC)

בשר

סטייק/ רצועות בשר

63°C

 

בשר צלוי

63°C

 

בשר טחון (בקר וכבש)

68.3°C

 

בשר ממולא (בקר וכבש)

68.3°C

עוף

תרנגולת/הודו

74°C

 

ברווז/אווז

74°C

פירות ים

דגים

63°C

ביצים

ביצים

71°C

אחר

תערובת רכיבים

74°C

 

שאריות

74°C


מומלץ להדפיס את טבלת הטמפרטורות לאחסון ואת טבלת הטמפרטורות המינימליות לבישול ולהדביק אותן בסמוך לאזור האחסון והבישול כתזכורת לכם ולצוות העובדים על טמפרטורות חיוניות אלו, אשר יעזרו למנוע מקרים של בטיחות מזון.