תפריט
נקודות יו-שף

היגיינה אישית

היגיינה אישית היא לעיתים קרובות הסיבה למקרים רבים של הרעלת מזון. אולם כאשר מדובר בבטיחות מזון, פעמים רבים היא אינה עומדת בראש סדר העדיפויות. כדי למנוע זיהום מזון, הכרחי לשים לב ולעקוב אחר ההיגיינה האישית של צוות המטבח. בתחילה יש לשים לב מה אנשי הצוות לובשים.

 

מראה חיצוני

מזון - FOOD

· מדים - יש ללבוש מדים נקיים מדי יום וללבוש אותם רק במקום העבודה.

· סינרים - יש ללבוש סינרים מלאים ושונים בתחנות הכנה שונות (למשל, פירות ים וירקות)

· כפפות - יש להשתמש בכפפות חד-פעמיות שונות כאשר מטפלים במזון נא ומבושל.

· נעליים - יש לנעול אך ורק נעליים סגורות שאינן מחליקות.

הרגלי היגיינה אישית

בנוסף למראה חיצוני נאות, ישנן מספר פעולות העשויות להשפיע משמעותית על האיכות וההיגיינה של המזון. אנו מציעים גם לערוך באופן קבוע מדי בוקר בדיקות כדי להבטיח שהצוות ממושמע ושומר על היגיינה אישית. 

אל תעשה:

עשה:

להתעטש לתוך המזון

להקפיד על ציפורניים קצרות ונקיות

לגרד את הגוף בזמן הבישול/הגשה

לשמור על שיער וזקן מסודרים ונקיים - יש לאסוף שיער ארוך

לשפשף את הפנים/אף על הכתף

לשטוף ידיים היטב בסבון לעתים קרובות

לנקות את האוזניים עם האצבעות

לעבוד על משטח נקי

לנגב זיעה בידיים חשופות

להשתמש בקרשי חיתוך וסכינים שונים למזון מבושל ונא

ללבוש אביזרים אופנה

 

להגיע לעבודה כשחולים

 

טיפים לבטיחות במטבח

בשעת הארוחות המטבח עובד בקצב קדחתני, והדבר האחרון שאתם רוצים הוא שמישהו ייפצע במטבח. להלן מספר דרכים לצמצם את הסיכון להתרחשות תאונות:

מזון - FOOD

· אל תעבדו בחיפזון: אל תמהרו או תרוצו במטבח. אמנם אתם צריכים להגיש לאורחים את האוכל בזמן, אבל התנהגות רגועה ולא לחוצה מאיצה את התהליך - ויכולה למנוע אי סדר או תאונות לא נחוצות.

· פקחו תמיד עיניים על התנור והכיריים: אל תשאירו את התנור והכיריים ללא השגחה - אש גלויה עלולה להפוך במהרה למטבח שעולה באש.  

· שימו לב לגז: כבו את הגז כאשר אינכם משתמשים בכיריים כדי למנוע שריפה או פיצוץ. 

· אחסנו חפצים מסוכנים בצורה בטוחה: אל תניחו חפצים חדים או חמים בפינות חשופות או נסתרות. בשעות העומס, צוות המטבח עשוי שלא לשים לב לסכנה. שמרו חפצים אלו במקומות בטוחים. 

· השתמשו בכלים הנכונים: השתמשו בציוד ובכלי המטבח המתאימים בהתאם למטרה שעבורה הם נועדו.

· דאגו לערכת עזרה ראשונה בהישג יד: דאגו להימצאות ערכת עזרה ראשונה ומטפה לכיבוי אש בהישג יד. ודאו כי הציוד אינו פג תוקף.


לכולם יש תפקיד במטבח, לא רק לשף. התנהגות ערנית וממושמעת לא רק עוזרת למנוע תאונות, אלא עשויה גם להציל חיים.