תפריט
נקודות יו-שף

כדי להיאבק באויבים צריך להכיר ולהבין אותם, כך גם בבטיחות מזון.

ישנן 3 מחלות נישאות במזון העלולות לפגוע בסועדים שלכם:

1. זיהומים המועברים במזון

לא ניתן לראות מיקרואורגניזמים בעין בלתי מזוינת. חיידקים או נגיפים אלו עלולים לגרום לזיהומים הנישאים במזון. אסור להיות שאננים וחשוב לשים לב למקורות מזון העלולים להיות מסוכנים.   

מקורות מזון נפוצים

תופעות שכיחות

מוצרי חלב גולמיים או לא מפוסטרים, או בשר ועוף נאים או לא מבושלים מספיק.

חום, הקאות, שלשול, בחילה.

דגים נאים או לא מבושלים מספיק ופירות ים שמקורם במים מזוהמים.

הקאות, שלשול מימי. במקרים חמורים, תרדמת ומוות בשל סיבוכים.

מוצרי חלב גולמיים או לא מפוסטרים, נקניקים מבשר נא שהותססו, בשרים נאים ומבושלים, דגים נאים ומעושנים.

חום, שלשול, בחילה.


2. הרעלות מזון

הרעלות מזון נגרמות כאשר אדם אוכל מזון המכיל צואה, לכלוך או מזהמים אחרים. ישנן 3 דרכים לאתר את הזיהום.

·  מראה (שינוי בצבע ועובש)

·  ריח (ריח מקולקל ומעופש)

·  מגע (בשר נא ופירות ים רכים מאוד)

אם אתם מזהים את הסימנים לעיל, זרקו מיד את המזון - כמעט בלתי אפשרי לנקות את המזון על ידי שטיפה או בישול.

 

מקורות מזון נפוצים

תופעות שכיחות

מזון בעל חומציות נמוכה שאינו משומר בצורה נאותה (לדוגמה, ירקות ובשר מיובש).

חולשה, ראייה כפולה, הקאות, בחילה. במקרים חמורים, מוות בשל סיבוכים.

אורז ומזון עמילני אחר שהושאר בטמפרטורת החדר למשך זמן רב מדי.

שלשול מימי, הקאות, בחילה.

מועבר למזון על ידי ידיים שנגעו באף, אוזניים, פה ופצעונים מזוהמים. מועבר גם באמצעות רוק.

הקאות, בחילה, שלשול, התכווצויות בבטן.


3. זיהומים בעקבות רעלנים 

נגרמים על ידי רעלנים הקיימים במזון מזוהם. כמעט בלתי אפשרי לזהותם, כיוון שהטעם והריח של המזון נורמלי והתגובה מופיעה רק לאחר האכילה.

מקורות מזון נפוצים

תופעות שכיחות

אוכל עתיר חלבונים מהחי (לדוגמה, רוטב בשר, נזידים, רטבים) וחלב.

גזים, שלשול, התכווצויות בבטן. במקרים חמורים, התייבשות ואף מוות.

מוצרי חלב גולמיים או לא מפוסטרים, בשר ועוף נאים או לא מבושלים מספיק, מים מזוהמים, סלטים ופירות מזוהמים.

חום, הקאות, בחילה, שלשול דמי, התכווצויות חזקות בבטן. במקרים חמורים עלול להוביל למוות.