תפריט
נקודות יו-שף

אחסון נכון של מזון במסעדה חיוני לבטיחות ובריאות המזון. גורמים שונים יכולים להשפיע על איכות המזון, כמו מרחב האחסון עצמו, תנאי המשלוח, וההיגיינה של חברי הצוות. הכנו עבורכם רשימה של 8 הנחיות לאחסון מזון במסעדה שיסייעו לכם להבטיח את בטיחות המזון במטבח שלכם. בין אם אתם סו-שפים או מומחים קולינריים, הכרת הטיפים הללו תוכל לשפר את התפעול היומיומי במסעדה שלכם ולשמור על בטיחות האורחים.

טיפ 1: טמפרטורת המשלוח

טיפ 1: טמפרטורת המשלוח

כאשר תוצרת טרייה מגיעה למסעדה, מדדו את הטמפרטורה של כל מרכיב. אם התוצרת לא מצוננת בצורה נכונה, חיידקים יכולים לצמוח מהר יותר. התקשרו לשולח והחזירו את התוצרת. 

טיפ 2: כימיקלים רעילים

טיפ 2: כימיקלים רעילים

החזיקו כימיקלים רעילים ומוצרי ניקוי הרחק ממזון. אף פעם אל תניחו חומרים מסוכנים מעל מזון.

טיפ 3: מפלס הרצפה

טיפ 3: מפלס הרצפה

אל תאחסנו קופסאות על הרצפה, אלא על משטח מוגבה או מדף. הרצפה היא מקור לחיידקים.

טיפ 4: מקום האחסון

טיפ 4: מקום האחסון

ודאו שמקום האחסון והמוצרים נקיים והיגייניים. צריך שתהיה אפשרות לסגור את אזור האחסון ולשמור עליו יבש ומוגן מפני מזיקים. 

טיפ 5: FIFO

טיפ 5: FIFO

כאשר מעבירים מוצרים לאחסון לזמן קצר או ארוך, יש להשתמש בשיטת פיפו (FIFO) – נכנס ראשון-יוצא ראשון. שיטה זו מבטיחה את איכות המזון ובטיחותו. בשיטת פיפו, כאשר המסעדה מקבלת משלוח מזון, מניחים אותו מאחורי המזון שהגיע במשלוח הקודם. כך מובטח שתשתמשו קודם כול במזון שהגיע קודם. 

טיפ 6: סימון

טיפ 6: סימון

בעת הכנת מזון, זכרו לסמן את תאריך ההכנה על המכל (הוסיפו מדבקות עם שם המנה ותאריך ההכנה). 

טיפ 7: בשר למטה

טיפ 7: בשר למטה

יש לאחסן מזון תמיד מתחת לפריטי מזון אחרים, כדי למנוע זיהום צולב של מיצי הבשר עם פריטי מזון אחרים. 

טיפ 8: הקפידו על טמפרטורות

טיפ 8: הקפידו על טמפרטורות

הקפידו על התקנות הנוגעות לטמפרטורת המזון כדי לשמור על בטיחותו. ודאו שהמזון תמיד מאוחסן בטמפרטורה אופטימלית להבטחת הטריות ולמניעת זיהום המזון. 

טבלת אחסון מזון במסעדה

  • קטגוריית המזון

    טמפרטורת אחסון מומלצת

    מזון מתכלה במקפיא, כמו בשר

    -18 C°

    מזון מתכלה במקרר, כמו דגים ובשר

    0 - 7C°

    מזון יבש כמו אורז או פסטה

    16 - 21C°

    מזון מתכלה במקרר, כמו פירות וירקות

    2 - 7C°

    מזון מתכלה במקרר, כמו מוצרי חלב

    2 - 7C°