תפריט
נקודות יו-שף

הצלחת התפריט תלויה בזמן העומד לרשותכם, במיומנויות הצוות ובציוד המטבח. תכנון מוקפד הוא המפתח להגדלת הרווח במהלך ההכנות.
1.	נהגו בחוכמה לגבי ייצור יתר

1. נהגו בחוכמה לגבי ייצור יתר

אל תתפתו להכין מעבר לרמת המלאי הנדרשת ולהפריז בכמויות במיז אן פלאס, אפילו אם יש לכם עודף זמן. זה יוביל לבזבוז של מלאי ועבודה. הכינו קובץ צ'ק ליסט הכולל את המרכיבים הדרושים לפתיחת המשמרת על מנת לשלוט בכמויות של המוצרים הדרושים להכנות המקדימות.

2.	עבדו עם כרטיסי מתכונים סטנדרטיים של המסעדה

2. עבדו עם כרטיסי מתכונים סטנדרטיים של המסעדה

כרטיסי מתכונים סטנדרטיים מקנים ארבעה יתרונות:

  1. עקביות בין כל מנות התפריט
  2. הדרכה יעילה של צוות העובדים
  3. ניתוח עלויות
  4. איכות עקבית שלקוחותיכם מצפים לה

כרטיס מתכון סטנדרטי  כולל:

  • מרכיבים ספציפיים עם מידע על רכש ואחסון
  • עלות המרכיבים וחישובי מחיר המנה
  • אלרגנים, מידע תזונתי, סיווג של בשרי/צמחוני/טבעוני
  • כמויות
  • מרכיבים המחולקים לפי פריטי משנה
  • שיטות בישול לכל קבוצת מרכיבים (לדוגמה, קיצוץ או השוואת טמפרטורות)
  • שלבי ההכנה
  • טמפרטורות הבישול
  • תמונה של צורת ההגשה/עיטורים (אופציונלי)
  • התאמה לשילוב עם מנות אחרות (אופציונלי)
  • גודל המנה בכל צלחת

 

3. ניתוח סיכונים בנקודות בקרה קריטיות (HACCP)

3. ניתוח סיכונים בנקודות בקרה קריטיות (HACCP)

ניהול נקודות בקרה קריטיות מבטיח שהמזון מאוחסן, מבושל ומוחזק בטמפרטורות בטוחות, לא רק כדי שהמזון יהיה בטוח לאכילה אלא גם כדי לסייע בהפחתת בזבוז המזון במסעדה. הדריכו את צוות המטבח בניתוח סיכונים בנקודות בקרה קריטיות (HACCP), הסבירו מדוע הוא חשוב, והעלו את מודעותם לעלויות שירדו לטמיון אם לא יבוצע כראוי.

שתפו את קורס ההדרכה בנושר חשיבות בטיחות המזון עם צוות המסעדה

 

4. הכי חשוב: הכשירו את הצוות!

4. הכי חשוב: הכשירו את הצוות!

הצלחת התפריט תלויה במיומנויות של צוות המטבח ובציוד העומד לרשותם. האם הם מסוגלים לבצע את מה שמציע התפריט? הקורסים של UFS Academy מסייעים לצוות שלכם לחדד את המיומנויות הדרושות למניעת פחת מזון במהלך ההכנות:

 

מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט