תפריט
נקודות יו-שף

לצפייה עם כתוביות בעברית, יש ללחוץ על כפתור CC בתחתית נגן הווידאו, לאחר התחלת הצפייה

03:18

פרק 1 - היכרות

מתוך מחויבות לבטיחות מזון, יוניליוור פודסולושיינס מציגה לכם מדריך פשוט להיגיינה המספק פתרונות שימושיים ומקצועיים לשמירה על הניקיון והבטיחות במטבח. פרק ראשון זה מציג לכם את HACCP, תוכנית שתעזור בניהול העסק כדי לייעל אותו.

08:05

פרק 2- התנאים הבסיסיים של HACCP

פרק זה מציג בפניכם את המתודולוגיה וחמשת העקרונות של HACCP. קבלו הנחיות מפורטות כדי ללמוד לזהות בעיות לפני שהן מחמירות. זהו את ארבע הסכנות לבטיחות, קבלו דוגמאות לפיקוח ושפרו את סביבת העבודה שלכם.

01:15

פרק 3 - הפחתת מורכבות

למדו להפחית מורכבות בתהליכים במטבח כדי ליצור סביבת עבודה יעילה וקלה.

02:47

פרק 4 - היגיינה אישית

קבלו הנחיות לגבי החשיבות הקריטית של היגיינה אישית במטבח. הגבירו את הבטיחות על-ידי התייחסות לנושאים של היגיינה אישית ומדי עבודה ביחס למקום העבודה, לציוד ולכלים.

3:00

פרק 5 - קבלת סחורות

פרק זה עוסק בבחירת ספק מתאים שעומד בדרישות שלכם. הימנעו מסיכונים בלתי נחוצים והקפידו על בטיחות כוללת כדי להגן על העסק שלכם. למדו איך לזהות ולבחון את הספקים הטובים יותר ואת תנאי העבודה שלהם באופן הולם.

07:12

פרק 6- אחסון

אחסון נכון של מוצרים הוא קריטי מבחינת ההקפדה על בטיחות הלקוחות, וכן כדי לספק פתרונות חסכוניים לעסק. הימנעו מטעויות, שפרו את התקשורת והבינו את דרישות האחסון הייחודיות של כל מוצר.

06:17

פרק 7- הכנה

זמן ההכנה חשוב מאוד מבחינת בטיחות מזון. פרק זה מציע עצות חשובות להכנה נכונה של מזון בשלבי הטיגון, ההפשרה והחיתוך. הבינו את הסיכונים הקשורים לכך וכיצד כדאי להימנע מהם.

02:33

פרק 8- התחדשות

למדו איך להגן על מזון מבושל לפני ההגשה, בכדי לאפשר למזון להגיע ללקוחות כשהוא טרי ובטוח ככל האפשר.

02:55

פרק 9- ההקפדה על הכללים

הקפידו על תשומת לב גם לאחר ההכנה בשלב ההגשה וההצגה של המנה. קבלו עצות מקצועיות לגבי השגחה על מזון במזנונים והקפדה על תקני בריאות.

01:56

פרק 10- לאחר ההגשה

הבינו איך להקפיד על תקני בטיחות המזון אפילו לאחר ההגשה; עודדו את חברי הצוות לנקות היטב במקביל להכנות ליום הבא.

01:41

פרק 11- השלכת אשפה

אחרי ההגשה, תמיד מצטברת הרבה אשפה. עיינו בהנחיות המועילות הללו כדי לזרוק ולהשליך את האשפה בצורה ההיגיינית ביותר האפשרית כדי למנוע הצטברות של חיידקים מזיקים.

04:35

פרק 12 - ניקוי ותחזוקה

שלבים פשוטים אלה יעזרו לכם להבין את צעדי הניקוי והתחזוקה החשובים ביותר מבחינת בטיחות מזון. עצות אלה יאפשרו לכם ולחברי הצוות שלכם לוודא שאתם מנקים את הסביבה שלכם ודואגים לה כראוי.

02:43

פרק 13 - גיליון רישום שבועי

ודאו שמידע חשוב נמסר ומתועד ושנוהלי הבטיחות מתקיימים בצורה יעילה. פרק זה יעזור לכם עם הבדיקות החיוניות שעליכם לתעד.

00:47

פרק 14 - סיכום

בטיחות מזון היא קריטית להצלחה של כל עסק המגיש מזון, אבל ידוע לנו שמדובר באתגר רציני. לכן אנחנו מחויבים לספק לכם כלי מתאים שיעזור לכם ולחברי הצוות שלכם להתמודד עם האתגר הזה.