רכיבים
הכנת הירקות הקלויים
-
זוקיני 1.0 ק"ג
-
עגבניות שרי 500.0 גרם
-
טימין טרי 5.0 גבעולים
-
שמן זית 50.0 גרם
-
שיני שום קלופות 100.0 גרם
הכנת הרוטב
-
אורגנו 5.0 גרם
-
פטרוזיליה 20.0 גרם
-
בזיליקום טרי 20.0 גרם
-
יין לבן יבש 150.0 גרם
-
חמאה או שמן זית 100.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת הדג
- מורחים את נתחי הפילה בחמאה מומסת או שמן זית, מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ומתבלים במלח ים, פלפל גרוס ומעט פפריקה גרוסה
- אופים בחום בינוני, 160-170 מעלות, למשך 12 דקות
- שומרים במקום חם להגשה
-
הכנת הירקות הקלויים
- חוצים את עגבניות השרי
- חוצים את הזוקיני לאורכו ופורסים לפרוסות בעובי בינוני
- מערבבים בקערה זוקיני, חצאי שרי, שיני שום שלמות, מלח, פלפל, שמן זית וטימין
- מעבירים לתבנית וצולים בתנור חם למשך 10 דקות
- שומרים חם להגשה
-
הכנת הרוטב
- מחממים סיר רחב עם חמאה או שמן זית
- מאדים מעט את השום ומוסיפים את היין הלבן והחרדל. מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות
- מוסיפים את רוטב האלפרדו ואת עשבי התיבול וממשיכים לבשל 10 דקות על אש נמוכה
- מתקנים תיבול במלח ופלפל ושומרים חם להגשה
-
אופן ההגשה
- מסדרים במרכז צלחת עמוקה כף של רוטב עשבי התיבול
- מניחים על הרוטב 150 גרם של ירקות קלויים
- מניחים מעל הירקות את נתח הדג האפוי