פטוצ'יני שמנת פטריות
המנה האיטלקית האהובה שלא מפסיקה לרגש סועדים מאז שהגיעה מהמטבח האיטלקי לישראל

רכיבים
הכנת המנה
-
חמאה 200 גרם
-
שום 35 גרם
-
יין לבן יבש 100 גרם
-
פטריות שמפיניון 300 גרם
-
פטריות פורטובלו 300 גרם
-
בצל לבן קצוץ דק מאוד 150 גרם
-
גבינת פרמז'ן מגורדת 200 גרם
-
טימין טרי 2 גבעולים
הוראות הכנה
-
הכנת המנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן במים רותחים עם מלח ומסננים. מומלץ להוריד דקה או שתים מזמן הבישול במידה ורוצים לקרר ולחמם שנית להגשה
- מחממים מחבת רחבה עם חמאה
- מאדים את הבצל והשום, מוסיפים את הפטריות החתוכות ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים יין לבן ומעט מלח,פלפל וטימין
- מוסיפים רוטב אלפרדו. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות
- מערבבים עם הפסטה החמה ומגישים עם מעט גבינת פרמז'ן מגורדת מעל