סופגניית פיסטוק שובב
סופגניה במילוי ובציפוי גנאש פיסטוק וקישוט נוגטין מעל

רכיבים
הכנת הגנאש:
-
קצפת צמחית 500.0 גרם
-
חלב 130.0 מ"ל
-
מחית פיסטוק 120.0 גרם
הכנת הספוג:
-
סוכר 200.0 גרם
-
ביצים 400.0 גרם
-
מלח 15.0 גרם
-
קמח 50.0 גרם
הכנת הנוגטין:
-
מרגרינה מחמאה 120.0 גרם
-
סוכר 120.0 גרם
-
גלוקוזה 120.0 גרם
-
קרוקנט 120.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת הגנאש:
- שמים בסיר שמנת וחלב עד שמגיע לחום של 70 מעלות
- ממיסים בסיר שוקולד לבן ושופכים את התערובת המורתחת
- מערבבים בבלנדר ידני את התערובת ומוסיפים מחית פיסטוק עד לקבלת אמולסיה
-
הכנת הספוג:
- מכניסים לקערת המיקסר ביצים, סוכר ומלח ומקציפים עד לקבלת קצף יציב
- מקפלים פנימה קמח ומוסיפים מחית פיסטוק
- ממלאים לתוך כוסות את התערובת ומכניסים למיקרו למשך 2 דקות
-
הכנת הנוגטין:
- מרתיחים בסיר חמאה, סוכר וגלוקוזה עד שמגיעים לחום של 107 מעלות
- מורידים מהאש את הסיר ומוסיפים קרוקנט פיסטוק ומערבבים
- מעבירים את התערובת המורתחת למשטח סיליקון ואופים בחום של 200 מעלות כ-10 דקות. מקררים ושוברים לחתיכות
-
הרכבת הסופגניה:
- ממלאים את הסופגניה מזלפים מעליה גנאש פיסטוק
- מניחים מעל את הספוג והנוגטין