+

הכנת קרפים:

הכנת מוס שוקולד "קל":

הרכבת המנה והגשה:

  1. הכנת קרפים:

    • מערבבים בקערה את המים, שמן ואבקת הפנקייק למסה חלקה ומשאירים בקירור למשך חצי שעה לפחות
    • מחממים מחבת בקוטר 28-26 ס"מ עם מעט חמאה או מחמאה, יוצקים מצקת הליליה במרכז במחבת ומפזרים באופן שווה על פני כל שטח המחבת, מטגנים בחום בינוני עד שכל המסה נקרשה. אין צורך להפוך לצד השני
    • מעבירים את הקרפים לתבנית אפייה מחוררת או רשת ומייבשים בתנור בחום נמוך של 90-80 מעלות למשך כשעה עד לקבלת פריכות
  2. הכנת מוס שוקולד "קל":

    • ממיסים על באן מארי את השוקולד בתוספת חמאה או מחמאה למסה חלקה, מבריקה ואחידה
    • במקביל מקציפים את חלבוני הביצה בתוספת סוכר ומלח לקצף יציב אך לא קשה מידי במטרה להגיע למרקם יציב מספיק כזה שלא יצור גושי קצף במוס
    • מוסיפים את הברנדי לשוקולד המומס ומקפלים את החלבון המוקצף לתוך השוקולד בתנועות קיפול לקבלת מוס אחיד
    • מכסים ומקררים היטב מספר שעות לפני הרכבת המנה
  3. הרכבת המנה והגשה:

    • מזלפים את רוטב הפסיפלורה בצורה נאה על צלחת הגשה שטוחה
    • יוצרים שני "קנלים" של מוס בעזרת שתי כפות רטובות ממים
    • שוברים את הקרפ הפריך ונועצים חתיכה בכל קנל
    • מפזרים מעל אבקת נוגט ואבקת סוכר
+