טירמיסו אפוי

רכיבים
הכנת בלילת הגבינה:
-
שמנת חמוצה 350 גרם
-
ביצים 4 יחידות
-
גבינה לבנה 400 גרם
-
גרידת וניל 1 יחידות
-
גרידת לימון 1 יחידות
-
קלאסיק קפוצ'ינו קארט דור צנצנת פלסטיק 900 גרם 50 גרם
-
שמנת מתוקה 100 גרם
-
גבינת מסקרפונה 300 גרם
-
סוכר 250 גרם
-
קמח 80 גרם
הכנת סירופ קפה:
-
סוכר 100 גרם
-
מים 150 מ"ל
-
קפה נמס 1 כפות
הכנת שטרוייזל וניל:
-
מרגרינה מחמאה בלו-בנד 200 גרם 800 גרם
-
סוכר 800 גרם
-
קמח 1300 גרם
-
תמצית וניל 4 כפיות
-
מלח
הכנת בסיס הביסקוויט:
הרכבת העוגה:
-
אבקת סוכר 1 כפות
-
אבקת קקאו 1 כפות
הוראות הכנה
-
הכנת בלילת הגבינה:
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה: שמנת חמוצה, ביצים, גבינה לבנה, גרידת וניל, גרידת לימון וקלאסיק קפוצ'ינו עד לקבלת תערובת אחידה
- בקערה נפרדת, מערבבים את השמנת המתוקה עם גבינת המסקרפונה
- לאחר קבלת תערובת אחידה, מוסיפים לתערובת שהוכנה במיקסר
- מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר והקמח, ומוסיפים לתערובת הכללית
-
הכנת סירופ קפה:
- מרתיחים את כל הרכיבים
-
הכנת שטרוייזל וניל:
- מעבדים סוכר וחמאה, בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את הקמח, תמצית הוניל והמלח, עד לקבלת מרקם פירורי
- אופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת גוון צהוב ומצננים
-
הכנת בסיס הביסקוויט:
- מעבירים לרינג בקוטר 26 ס"מ שליש מבלילת המאפינס ואופים על פי הוראות ההכנה של המוצר
- מחלקים את שני השלישים שנותרו למאפינס קטנים ואופים לפי הוראות ההכנה
- שופכים על בלילת המאפינס 2/3 מבלילת הגבינה
- לאחר שהמיני מאפינס מוכנים, משרים אותם בתוך סירופ הקפה ומניחים בעדינות בסדר מעגלי בתוך הרינג מעל בלילת הגבינה
- מכסים את העוגה בשליש שנותר מבלילת הגבינה שהוכנה מבעוד מועד
- מכניסים לתנור ואופים בחום של 160 מעלות למשך רבע שעה נוספת
-
הרכבת העוגה:
- מוציאים את העוגה מהתנור ומכסים אותה בפירורי שטרוייזל בטעם שוקולד
- מחזירים לתנור למשך 30 דקות נוספות
- לאחר שהעוגה התקררה והתייצבה במקרר, מפזרים לפני ההגשה את אבקת הסוכר ואבקת הקקאו