+

הכנת המנה:

  • חמאה 50 גרם
  • גבינת פרמז'ן מגורדת 100 גרם
  • תפוחי אדמה בגודל בינוני מזן "דז'ירה" (מומלץ) 3 ק"ג
  1. הכנת המנה:

    • קולפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורך ומשרים במים קרים חצי שעה לפחות
    • פורסים דק כל מחצית תפוח אדמה ושומרים על צורתו לאחר הפריסה
    • מעבירים לתבנית אפייה משומנת בחמאה ומסדרים בצפיפות. לוחצים קלות על תפוחי האדמה לקבחת צורת מניפה, ומתבלים במלח ופלפל
    • יוצקים רוטב אלפרדו על פני תפוחי האדמה ומפזרים מעט גבינת פרמז'ן מגורדת
    • אופים ב-180-170 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 40 דקות
    • יש להגיש חם