תפריט
נקודות יו-שף
שף  ראשי גילי חיים

שף ראשי גילי חיים

את הקריירה שלי התחלתי במסעדה צרפתית בעיר הולדתי, חיפה,  ומשם המשכתי לעבודה במסעדה איטלקית בסידני באוסטרליה. למדתי בתדמור לימודי מטבח פורמאליים, הייתי סו שף של חיים כהן ב"קרן" המיתולוגית,  ולאחר מכן ייסדתי את רשת ספגטים.  בהמשך הדרך הייתי גם שותף ברשת אספרסו בר. במהלך השנים לימדתי בביה"ס "בישולים" כ 10 שנים ,שימשתי כשף יועץ למספר רב של מסעדות ולקונספטים של מזון מהיר ביניהם קפה טאטי, רשת רי-בר ,לבורטוריו  די פסטה ופיצה דומינוס.

 

החל משנת 2003 אני משמש כשף הראשי של חברת יונילוור ישראל ועסוק בעיקר בפיתוח מוצרים וקונספטים חדשים עבור שוק המזון המקצועי בארץ, החל מהסעדה המונית לגופים גדולים , דרך רשתות בתי קפה ומסעדות ,בתי מלון, אולמות אירועים, צה"ל ותחום הבריאות והחינוך. 

 מבחינתי כל מי שסועד מחוץ לבית הוא סועד פוטנציאלי שככל הנראה יפגוש במהלך הארוחה משהו שאני הייתי מעורב בהכנתו בדרך זו או אחרת ל"מסעדה" שלי אין גבולות.

בזמני הפנוי אני גולש בסאפ וכמובן שמבלה זמן משפחתי עם שלושת ילדיי ואשתי.

השף בני קרספי

השף בני קרספי

מתמחה בתחום המסעדות, המלונות ושירותי הסעדה. בעל וותק וניסיון של למעלה מ-20 שנה במטבחי מסעדות, בתי מלון וחברות קייטרינג.

את הכשרתו המקצועית רכש בני ברשת מלונות דן ובפקולטה ללימודי חוץ של האוניברסיטה ברחובות, בתוכנית לימודים ייחודית לשפים (מסטר שף). אולם את הלימודיים האמיתיים רכש בני תוך כדי עבודה במגוון רב של מסעדות מובילות בתל אביב. בנוסף, ניהל חברת קייטרינג מובילה בבעלותו אשר התמחתה בתחום האירועים ובמתן פיתרונות למעדניות ורשתות באמצעות מגוון מוצרים ייחודיים

האני מאמין שלי: "הפירוש לטעם יכול להיות גם לחיים וגם לאוכל, פשוט צריך לחבר את שתי המשמעויות האלה יחד ולקבל תשוקה, יצירתיות ואהבה לאוכל. המניע אותנו בעולם הבישול, הוא יצירה ממגוון רחב של מוצרים שהטבע נתן לנו. החיבורים האין סופיים, הצבעוניות, הריחות, העונתיות המתחלפת - התשוקה לאוכל."

כשבני לא נמצא במטבח כנראה תמצאו אותו מטייל בארץ או רוכב על האופנוע שלו.

השף שמוליק אלגרנטי

השף שמוליק אלגרנטי

נולדתי בירושלים, גדלתי והתחנכתי בבית שמש.

בעקבות אבי, שהיה שף ברשת בתי המלון דן, התחלתי ללמוד עוד מילדות את רזי המטבח. לאחר הצבא, ירדתי לאילת שם עבדתי שלוש שנים במלון דן אילת. זוהי התחנה הראשונה ואולי המשמעותית ביותר עבורי בקריירה. לאחר מכן, חזרתי לאזור המרכז שם התחלתי לעבוד ברשת ספגטים ושם למעשה התאהבתי במטבח האיטלקי. 

לאחר ארבע שנים ברשת ספגטים, טסתי לאוסטרליה שם עבדתי בסידני במספר מסעדות וחזרתי לארץ לאחר שהעמקתי את הידע הקולינארי שלי ולמדתי שיטות וטכניקות בישול שלא הכרתי קודם לכן.

תמיד הייתה לי אהבה ותשוקה ליצור דברים חדשים ולכן, לאחר שחזרתי לארץ, החלטתי ללמוד ארכיטקטורה. למרות שהתקבלתי לבצלאל, אחד מהמוסדות המובילים בארץ בתחום, הבנתי שהאהבה האמתית  שלי היא המטבח.

חזרתי לתל אביב והתחלתי כסו-שף במסעדת רוסטיקו בבאזל. במהרה התקדמתי לתפקיד שף בסניף רוטשילד ולאחר מכן התמניתי למנהל הקולינארי של כל הקבוצה. סך הכל עבדתי ברשת שבע שנים.

כשאני לא מבשל, אני ממשיך לעסוק בעיצוב, צופה אדוק בכל סוגי הספורט ומקפיד על טיולים בערים שמשלבות ארכיטקטורה ובישול כמו: רומא, ברצלונה, ניו-יורק וסידני.

כיום אני מייעץ למסעדות בתחום הקולינארי במסגרת תפקידי כשף ביוניליוור.

 

מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט