יש דרכים רבות כיצד להפוך את התפריט לבריא יותר. כעת נדון בשיטות עבודה נפוצות שיעזרו לכם ליצור ארוחות בריאות וטעימות יותר לסועדים.
להבין את תוויות המזון
תוויות מזון נותנות מידע על המוצר, כולל ערכים תזונתיים. קריאה נכונה של תוויות המזון ויידוע הסועדים על הערכים התזונתיים מאפשרים לסועדים לבחור מנות בריאות יותר. ניתן לעשות זאת במספר דרכים:
- שמרו בהישג יד מידע תזונתי שתוכלו להראות לסועדים אם תתבקשו.
- השתמשו במידע תזונתי כדי ליצור ארוחות מאוזנות, מגוונות ובריאות יותר.
- זהו אלרגנים אפשריים במזון והדגישו זאת בפני הסועדים.
- תכננו מנות מיוחדת לדרישות ספציפיות כמו מנות דלות נתרן, שומן, כולסטרול וקלוריות.
המאפיינים של ארוחות בריאות
למדו מהם המאפיינים של ארוחות בריאות וכיצד ליצור באמצעותן תפריט טוב יותר למסעדה.
תפריט בריא צריך:
- לכלול רכיבי תזונה חיוניים ומומלצים
- לשמור על רכיבי תזונה מאוזנים
- להציע מגוון של מרכיבים ומקורות תזונתיים.