תפריט
נקודות יו-שף

לוקאבורים (אכילה של מוצרים מקומיים) ותוצרת טרייה מהשדה לצלחת הם הטרנדים החמים כיום, והלקוחות מחפשים תוצרת אורגנית טרייה ובת קיימא בגידול מקומי. ניתן לענות על הביקוש הגובר באמצעות שימוש בירקות שורש כבסיס לסלטים בריאים ומשביעים, מבלי לוותר על טעם ויצירתיות.

המרקם המוצק שלהם הופך את ירקות השורש לירקות מושלמים לחיתוך רצועות בצורת ספירלה, טרנד נוסף חם בסלטים. רכישת מכשיר איכותי לחיתוך רצועות ספירלה עשויה להתברר כהשקעה משתלמת שתוסיף אטרקטיביות לתפריט הסלטים. בסופו של דבר, מה יש לא לאהוב בסלט שמשלב רצועות ארוכות של ירקות שורש במרקם יפיפה וצבעוני.

אם אתם מאמינים בבישול בר קיימא, תוכלו להתנסות בבישול Nose to Tail ולהשתמש בדג על כל חלקיו. בירקות שורש, תוכלו ליישם גישה זו ולהשתמש בכל חלקי הצמח, מהשורש ועד הגבעול, ולייבש או לטגן טיגון מהיר את העלים שלהם העשירים במרכיבים תזונתיים שבעבר זרקתם, כדי ליצור מעט פריכות.

העולם התחתון - ירקות השורש הטרנדיים ביותר

  • סלק - חשבו מעבר לסלט הסלק המוחמץ המסורתי! סלקים טריים הם מקור נפלא לברזל, חומצה פולית ונוגדי חמצון. הם מרכיב נהדר בסלטים עם ירקות צלויים. המלצה מאתנו: הוסיפו לסלט דג פורל מעושן בכדי לחזק ולהדגיש את טעם הסלק
  • חזרת - עשירה בסידן, אשלגן ומגנזיום ובעלת סגולות נוגדות דלקת מוכחות, אבל הדבר החשוב ביותר מבחינתכם הוא הטעם הפיקנטי המעולה שחזרת מעניקה לסלט קיצי, בין אם כמרכיב טרי או מגורר ומשולב ברוטב סלט מנצח. ככל שמוסיפים יותר חזרת, כך העניינים מתחממים - לא פלא שחזרת טעימה מאוד עם סלטים שמכילים פילה בשר!
  • כורכום - הוא אולי נראה כמו קרוב משפחה מכוער של שורש הג'ינג'ר, אבל בכורכום יש הרבה יותר מזה. כורכום פרוס, מגורר או כתוש מוסיף נגיעה פיקנטית, חמימה ומיוחדת כמעט לכל סלט בסגנון סצ'ואן. כשהוא פרוס הוא משתלב נהדר בסלטים המבוססים על תפוחי אדמה וביצים קשות לטעם פיקנטי, וניתן לגרר ולפזר אותו מעל הסלט או להוסיף אותו כתוש לרוטב של סלט עוף

מרעננים את הסלט עם רטבי הלמנ'ס