איך הגעת לבישול?

אבא שלי עבד שנים רבות כשף של אולם אירועים. תקופה ארוכה הייתי מצטרף אליו לעבודה ותמיד התפעלתי מהכבוד וההערכה שהעובדים הפגינו כלפיו. בצבא, התחברתי מאוד לעבודה במטבח שם יכולתי לפרוק אנרגיות ומתחים ולכן ביקשתי שישבצו אותי לעבודה כטבח.

התחנות החשובות בקריירה שלך

לאחר הצבא למדתי בישול ברשת דן ובמקביל נצמדתי לאחותי הגדולה שהיא בשלנית בחסד עליון וקונדיטורית מדהימה. עשיתי סטאז' במלון המלך דוד בירושלים, שם יצא לי לבשל לחוסיין מלך ירדן ולנשיא ארצות הברית ביל קלינטון. בנוסף, עברתי בארצות הברית כאשר סופת ההוריקן קתרינה פגעה במדינה. אחרי שהסופה שככה ארגנו ארוחת ערב ל-500 מחוסרי בית. הארוחה השאירה בי חותם ומאז אני ממשיך לתרום לקהילה ובין השאר עורך סדנאות בישול בבית הנוער בערד.

מה אתה אוהב במקצוע?

הצורך היומיומי ללמוד ולגוון. כל ארוחה שונה מזו שהייתה לפניה. הסועדים כיום מחפשים ריגושים וטעמים מיוחדים. הניסיון המתמיד להפתיע את הסועדים שלי ממלא אותי סיפוק רב.  

דמות מוערכת בארץ?

שף שלום קדוש. זכיתי לעבוד איתו ברשת פתאל. מדובר באדם פורץ דרך בתחום הקולינריה בישראל. הצניעות שלו, דרך ארץ, הידע והכבוד הרב שרוכשים לו והוא רוכש לזולת – את הדברים האלה קשה למצוא. אני מכנה אותו שמעון פרס של עולם הקולינריה.

חומרי הגלם האהובים

אני מאוד אוהב שמן זית ודגים טריים. אני גם חובב גדול של חצילים -  בכל סופשבוע בבית אני מכין לפחות שלושה סוגים של סלט חצילים. לא סתם קוראים  לחציל הקוויאר של עניים.

מה בחיים לא תכניס לפה?

חיות מחמד! אני אוהב לטעום ולנסות דברים חדשים אבל חיות מחמד זה קו אדום.

מה האתגר הכי גדול שהתמודדת אתו עד היום?

לפני מספר שנים הבעלים של המלון בו עבדתי רצה לערוך במלון אירוע בת מצווה לבתו. במשך שמונה חודשים עבדתי יחד עם המפיק קובי בר יהודה על האירוע שנמשך כשלושה ימים. טסנו ללונדון מספר פעמים, גייסתי שני שפים שיעזרו לי. זה היה אתגר אדיר לא רק מהבחינה הקולינרית אלא גם בהיבט התפעולי.

אם לא היית שף, היית?

מעצב פנים או עובד במשרד פרסום. היצירתיות והיעדר הגבולות בתחומים אלה מרתקים אותי. בעצם כשאני חושב על זה -  אלה בדיוק הדברים שמדרבנים אותי כל יום בעבודתי כשף.

למי היית רוצה לבשל ארוחת ערב?

מרים פרץ ורונה רמון. שתיהן איבדו המון בחייהן ולמרות זאת הן ממשיכות קדימה. יש להן כוחות נפש ועוצמות שאי אפשר להסביר. אני כמובן ארצה גם שאשתי תצטרף לארוחה זאת ושתכיר אותן.

עם מי היית רוצה רוצה לאכול ארוחת ערב?

אני מגיע ממשפחה מאוד גדולה ואנחנו מפוזרים על פני מספר מדינות. הייתי רוצה לזכות ולהביא את כל בני המשפחה אליי הביתה ולבשל להם ארוחת ערב.

הטרנד  הקולינארי הבא?

לדעתי, הטרנד הבא, שלמעשה כבר התחיל, הוא החזרה לשורשים ולפשטות. הכוונה היא לשימוש בחומרי גלם פשוטים, כמו קוסקוס, שיזכו לצורת הגשה חדשה וטעמים חדשים על ידי שימוש בשיטות בישול מתקדמות. 

מה העצה הכי טובה שתיתן לדור ההמשך?

לעבוד קשה, להתמיד, להציב מטרות ותמיד לרכוש עוד ידע. כמו שאמרתי, זהו מקצוע בלי גבולות - חייבים ללמוד ולהתעדכן כדי להתקדם.

צרו קשר:

haimday@fattal.co.il

08-6591524