איך הכל התחיל?

בגיל 17, במהלך החופש הגדול, עבדתי עם אבא שלי במלון "דן פנורמה תל אביב" במשך חודשיים.
במהלך העבודה חתכתי את האצבע בצורה קשה ואז הבנתי שהגעתי למקום הנכון. המשכתי לעבוד בתקופה שלפני הגיוס במשך כ-7 חודשים, אבל בצבא חשבתי שהסתיים החלום הקולינרי שלי.

למרות כל זאת, כשהשתחררתי נסעתי לעבוד באילת כטבח במלון "דן אילת", כעבודה מועדפת, ומאז עברו כמעט 20 שנה במקצוע. זו עדיין העבודה המועדפת שלי.

תחנות חשובות בקריירה שלך

התחנה הארוכה ביותר הייתה למעשה הילדות שלי. שני ההורים שלי בישלו באופן מקצועי ולכן לא היה לי בכלל איך לברוח מזה. בהמשך הגיעה העבודה בתור נער במלון "דן פנורמה תל אביב" בו החזקתי סכין בפעם הראשונה, גם אם זה לא הסתיים כל כך טוב.

העבודה ב"דן אילת" ששאבה אותי סופית למקצוע הייתה גם היא משמעותית מאוד ואילו במשך 7 שנות עבודה במסעדות של "רוסטיקו" התפתחתי קולינרית וניהולית.

השראה

ללא ספק ההורים שלי שהם שני בשלנים מטורפים!

מה אתה הכי אוהב במקצוע שלך?

אני מאוד נהנה מאפשרויות הלימוד האינסופיות – לעקוב אחרי טרנדים בכל העולם, לראות מה שפים אחרים עושים ולנסות דברים חדשים. אני בעצמי אוהב ללמד, גם אם אין לי מספיק זמן לעשות זאת, ולהמציא מנות חדשות.

דמות מוערכת בארץ

אני מעריך מאוד את חיים כהן. אני מתחבר לפשטות באוכל שלו, אוכל שאינו מתנשא.
אני גם מתחבר לתומר אגאי שהקים את מסעדת סנטה קתרינה, לאחר שעבד אצל חיים כהן, עם אוכל פשוט וכובש.

דמות מוערכת בעולם

עבדתי שנים במסעדות איטלקיות כמו "ספגטים", מסעדה איטלקית בסידני, אוסטרליה ו"רוסטיקו", אז  ללא ספק ג'יימי אוליבר.

מאכל אהוב

קציצות כרישה של אמא. אין על זה. יכול לאכול אותן בכל מצב – קרות, חמות, לפני הארוחה, אחרי הארוחה.

חומר גלם אהוב

מתלבט בין חציל וכרובית.

מה לעולם לא תכניס לפה?

רגל קרושה. אמנם המגמה היא לבשל Nose to Tail, אבל במקרה שלי – עד הרגל. זה פשוט לא נשמע כמו שם של משהו אכיל.

האתגר הכי גדול שהתמודדת איתו עד כה

זה אמנם לא קשור ישירות למטבחים המקצועיים אבל בהחלט קשור למקצוע שלי. החיים עם רעות - בת זוגי הצמחונית. אני צריך להמציא את עצמי במטבח כל פעם מחדש. אמרו פעם שאהבה מנצחת הכל, כנראה שהתכוונו לזה.

אם לא היית שף במה היית עוסק?

אדריכל. מילדות אני נמשך לעיצוב, מבנים גדולים ומרשימים וכל דבר הנקשר לאסתטיקה. אני חושב שאני מצליח להביא לידי ביטוי את הדברים הללו בבישול.

עם מי היית רוצה לשבת לאכול ארוחת ערב?

יצחק רבין. הערכתי את היכולת שלו להשתנות בהתאם למציאות ובהתאם לתפקידים אותם הוא מילא. הוא היה מנהיג אמיץ שנאלץ לקבל החלטות לא פופולאריות, אבל כאלו שתמיד הוא חשב כי הן היו לטובת העם והמדינה.

תן עצה טובה לדור ההמשך

תשאלו את עצמכם כל יום אם אתם נהנים. אם לא וזה נמשך תקופה ארוכה, יכול להיות שבחרתם במקצוע הלא נכון ואם תמשיכו זה יהיה אפילו קשה יותר.

איך אתה מתמודד עם הגובה שלך במטבח?

עם השנים פיתחתי יכולת כיפוף אקרובטית, אך מזערית, כשאני עובר תחת למשקופים ומנדפים. זו יכולת שהתפתחה עם השנים כתוצאה מהרבה מכות שקיבלתי בראש.

והשאלה החשובה ביותר – איך מבטאים את שם המשפחה שלך?

אני לא חושב שהיה אדם אחד שהצליח להגות את שם המשפחה שלי כמו שצריך על הפעם הראשונה. הרבה יותר קל להסביר את זה באנגלית – Alegranti.