תפריט
נקודות יו-שף
1. עיצוב נוף

1. עיצוב נוף

סידור אוכל לינארי, השואב השראתו מעיצוב נוף, הוא בדרך כלל נמוך וארוך. 

3. הגשה על חומרים אורגניים

3. הגשה על חומרים אורגניים

שימוש בחומרים טבעיים כגון עץ, צפחה או אבן בתור צלחת מעניק למנות מראה כפרי ותחושה של חזרה לטבע. 

5.  המראה הנורדי

5. המראה הנורדי

לסגנון שנראה בלתי מתאמץ, צרו רצועות או פיסות ירקות ופזרו עשבי תיבול על המנה. הספר ‘Gone Fishing’ של השף וסטייליטסט המזון הדני מיקל קרשטדט הוא מקום טוב לחפש השראה. עקבו אחריו באינסטגרם.

7. רטבים

7. רטבים

הניחו דגים על מצע רוטב או ציר, לדוגמה, טורטליני על רוטב סרטנים או צדפות עם עולש, קציפת כמהין, גבינת עיזים ושרימפס.

 2. סגנון חופשי

2. סגנון חופשי

בדומה לציורים מודרניים רבים, צילחות בסגנון חופשי נראה בתחילה כמו פיזור חסר אבחנה של המרכיבים על פני הצלחת, אבל למעשה לכל פס, נקודה או מיקום הוקדשה מחשבה רבה כדי ליצור "ציור" מופשט אך מסקרן על הצלחת. 

4. סגנון עתידני

4. סגנון עתידני

שימוש בחומרים מבריקים כגון מתכת, זכוכית ופלדה יוצר צילחות היי טק עתידני כמו הדוגמה להלן.

6. טכניקת מחבואים

6. טכניקת מחבואים

שכבות מוסיפות למנה אלמנט של שובבות והפתעה. חשבו, לדוגמה, על פריכית אורז המכסה בשר סרטן, צנוניות פרוסות דק המחביאות מתחתן טרטר לברק טעים... 

8. טכניקת סופרבול

8. טכניקת סופרבול

אוכל בקערה הוא טרנד חם, עם ספרי בישול ומסעדות.

נסו לצלחת בקערה בסגנון אלגנטי יותר, במנות קטנות, כמו מתאבנים או מנות ביניים. 

מצאו את הצלחת המתאימה

הצלחת שאתם בוחרים יכולה לעשות את המנה או לקלקל אותה, אומר שף ג'ק קואטזי מדרום אפריקה. נסו להימנע מסימטריה, זה לא מעניין. עליכם ליצור גובה מסוים בצלחת. עם זאת, אם אתם הולכים על סימטריה בכל הכוח, התוצאה יכולה להיות מוצלחת מפני שזוהי כוונתכם. אבל אם אתם מנסים לעשות משהו ובסופו של דבר מקבלים צלחת סימטרית, היא תיראה משעממת. להסברים ויזואליים יותר, ניתן לצפות בקורס שלנו בנושא צילחות באקדמיה של יוניליוור פוד סולושיינס.

להלן מספר טיפים של שף קואטזי על צורות שונות של צלחות והשימוש בהן. 

צלחת מלבנית או מאורכת

צלחת מלבנית או מאורכת

צלחת מלבנית תתאים אם יש לכם הרבה עיטורים קטנים שניתן לפזר לאורך הצלחת, ולגרום לה להיראות כמו גינה.

צלחת מרובעת

צלחת מרובעת

ריבוע הוא צורה שלא כל כך קל לעבוד איתה. מומלץ ליישם את חוק השלישים, תאוריה הקובעת כיצד צריכה להיות קומפוזיציה של תמונה (במקרה הזה, הצלחת) כדי ליצור תוצאה אסתטית ונעימה לעין. עליכם לחלק את הצלחת לרשת של קווים אנכיים ואופקיים היוצרת 9 ריבועים שווים ולנסות להימנע משימוש בריבוע האמצעי המכונה שטח מת. נסו גם לא להשתמש בפינות.

צלחת עגולה

צלחת עגולה

צלחות עגולות הן הצלחות הנפוצות ביותר. גם על צלחת זו ניתן ליישם את חוק השלישים, למעט העובדה שאינכם צריכים לדאוג בנוגע לפינות מתות. השתדלו לא למקם דבר באמצע, אלא אם כן הוא נמצא באמצע במכוון.