תבשיל זנב שור עם תפוחי אדמה וסלק צלוי

רכיבים
הכנת זנב שור:
-
זנב שור או בשר ראש 1.5 ק"ג
-
בצל 300 גרם
-
מלח 20 גרם
-
פלפל שחור גרוס 10 גרם
-
סוכר 50 גרם
-
עלי דפנה 1 יחידות
-
טימין 10 גרם
-
שמן זית 200 גרם
הכנת ציר:
הכנת סלק:
-
סלק 250 גרם
הרכבת המנה:
-
סלק
-
תפוחי אדמה אפויים פרוסים 600 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת זנב שור:
- מבשלים זנב שור בחתיכות גדולות בסיר לחץ עם ירקות, תבלינים, רוטב יין אדום, מים, מלח. הבישול אורך כשעה ועשרים דקות
- אם אין סיר לחץ, הבישול יכול לארוך 3 שעות
-
הכנת ציר:
- כאשר הבשר מבושל, מוציאים את הבשר מהעצמות
- מצמצמים נוזלים מהסיר
- מכינים רוטב סמיך מהציר, בתוספת דמי גלאס
-
הכנת סלק:
- שוטפים את הסלק ביסודיות ומייבשים
- מניחים את הסלק על תבנית אפייהואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ-40 דקות
- חותכים את הסלקים לרבעים
-
הרכבת המנה:
- מגישים עם קוביות סלק אפוי ופרוסות תפוחי אדמה אפויים