תפריט
נקודות יו-שף
+

הכנת זנב שור:

  • זנב שור או בשר ראש 1.5 ק"ג
  • בצל 300 גרם
  • מלח 20 גרם
  • פלפל שחור גרוס 10 גרם
  • סוכר 50 גרם
  • עלי דפנה 1 יחידות
  • טימין 10 גרם
  • שמן זית 200 גרם

הכנת ציר:

הכנת סלק:

  • סלק 250 גרם

הרכבת המנה:

  • סלק
  • תפוחי אדמה אפויים פרוסים 600 גרם
  1. הכנת זנב שור:

    • מבשלים זנב שור בחתיכות גדולות בסיר לחץ עם ירקות, תבלינים, רוטב יין אדום, מים, מלח. הבישול אורך כשעה ועשרים דקות
    • אם אין סיר לחץ, הבישול יכול לארוך 3 שעות
  2. הכנת ציר:

    • כאשר הבשר מבושל, מוציאים את הבשר מהעצמות
    • מצמצמים נוזלים מהסיר
    • מכינים רוטב סמיך מהציר, בתוספת דמי גלאס
  3. הכנת סלק:

    • שוטפים את הסלק ביסודיות ומייבשים
    • מניחים את הסלק על תבנית אפייהואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ-40 דקות
    • חותכים את הסלקים לרבעים
  4. הרכבת המנה:

    • מגישים עם קוביות סלק אפוי ופרוסות תפוחי אדמה אפויים