תפריט
נקודות יו-שף

אנשים עדיין נהנים מארוחה טובה, אבל רוצים גם יתרונות בריאותיים.מטבח קליפורני עם פיוז'ן אסיאתי, הינו פופולרי מפני שהוא מציע מנות קלות עם הרבה ירקות מבלי להתפשר על הטעם. קראו עוד כיצד להכין מנות בריאות טעימות ומעוררות תיאבון!

טרנדים במרכיבים בריאותיים

מאכלים רבים ניחונו בסגולות רפואיות ומשחר האנושות השתמשו בהם כתרופות. כיום הם מכונים מזון-על. ערכנו רשימה של המרכיבים הבריאותיים החמים ביותר כרגע.

כורכום 


השורש הצהוב כורכום הוא תבלין שמשתמשים בו במטבח האסיאתי והמזרח הרחוק. הוא יכול לסייע בהורדת כמות הנתרן במנות והוא עשיר במזיני קורט. הוא פופולרי במיצים ונראה יותר ויותר בתפריטי מסעדות, קיים ברטבים, קרישים מתוקים או פיקנטיים ומאפים, בוזקים אותו על פופקורן או מורחים מעט ממנו על דגים או ירקות צלויים.  

אבוקדו 

פרי ירוק במרקם קרמי זה מכיל שומנים טובים בלתי רוויים וכן ויטמין E, אשלגן וסיבים. כולם משבחים את יתרונות האבוקדו, והאינטרנט מלא במתכונים מתוקים ופיקנטיים. מעוגת גבינה עם אבוקדו וליים, "טוסט אבוקדו" מושלם, ועד מרק אבוקדו קר.

קטניות 

2016 הוכרזה על ידי האו"ם כ"שנת הקטניות הבינלאומית". קטניות (חומוס, שעועית, עדשים ואפונה יבשה) עשירות בסיבים תזונתיים ובחלבונים, וטביעת הרגל האקולוגית שלהן קטנה.  משתמשים בקמחי קטניות כחלופה עשירה בסיבים וחלבונים ללחמים המסורתיים ומוצרי מאפה.

דגנים 

דגנים מלאים (ופחממות מורכבות אחרות) כבשו את תפריטי המסעדות. דגנים כגון קמוט, בורגול, כוסמין, כוסמת, קינואה, דוחן, אמרנט, דורה וטף עשירים בסיבים תזונתיים יותר מאשר דגנים מזוקקים. הם יכולים להחליף תפוחי אדמה או פסטה, ניתן להשתמש בהם לריזוטו או פילאף או להגיש כסלט בארוחת צהריים.

אגוזים 

ישנם סוגים שונים של אגוזים, לכל אחד מהם יתרונות תזונתיים משלהם. שקדים, לדוגמה, עשירים בסידן, ואגוזי ברזיל הם מקור טוב של סלניום, התורם לתפקיד תקין של מערכת החיסון. אגוזים הם מקור לויטמנים ומינרלים והם מכילים שומנים בלתי רוויים רבים. כמו כן, ניתן להשתמש באגוזים בדרכים רבות: ניתן לקלות אותם כדי לקבל טעם מורכב, לטחון אותם ולהשתמש בהם לאפייה ולשלב אותם כמו שהם כדי לקבל רטבים בעלי מרקם קרמי במיוחד.

מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט