תפריט
נקודות יו-שף
+

הכנת האורז:

  • סוכר 4.0 כפית
  • מלח 0.5 כפות
  • חומץ אורז 1.0 כוסות

הכנת שאר המרכיבים:

  • טונה אדומה 800.0 גרם
  • מנגו 1.0 ק"ג
  • עלי קייל 300.0 גרם
  • ג'ינג'ר כבוש 300.0 גרם
  • אצות נורי לסושי 4.0 יחידה

הרכבה והגשת המנה :

  1. הכנת האורז:

    • משרים את האורז למשך כ-10 דקות בקערה גדולה עם מים קרים לצורך הסרת חלק מעמילן האורז, מסננים ומייבשים מעט
    • מעבירים את האורז המסונן לסיר עם מים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 20 דקות כשהסיר מכוסה
    • במקביל מערבבים את החומץ עם הסוכר והמלח להמסה
    • מעבירים את האורז המבושל לכלי רחב ומוסיפים את תמיסת החומץ והסוכר. מערבבים בעדינות ומקררים לטמפרטורת החדר
  2. הכנת שאר המרכיבים:

    • מנקים וחותכים את פילה הטונה לפרוסות או קוביות
    • מנקים וחותכים עלי קייל, מנגו וצ'ילי חריף, קוצצים את הבצל הירוק
    • קוצצים את אצות הנורי
  3. הרכבה והגשת המנה :

    • בצלחת עמוקה מסדרים כף גדושה של אורז, מסדרים מעל את הדג, מנגן עלי קייל, צ'ילי פרוס וג'ינג'ר כבוש
    • מזלפים מעל רוטב סויה סיני ו/או טריאקי ומקשטים עם שומשום שחור, אצות נורי ובצל ירוק
    • ניתן לגוון עם ירקות טריים נוספים, אפונה, ותוספות פריכות כמו קוקוס, בוטנים ומיונז ווסבי
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט