רכיבים
הכנת השקשוקה:
-
טחינה גולמית 10.0 כפית
-
חציל שרוף 800.0 גרם
-
ביצים 20.0 יחידות
הכנת טחינה:
-
טחינה גולמית 500.0 גרם
-
מים קרים 500.0 מ"ל
-
מיץ לימון 75.0 מ"ל
-
מלח 10.0 גרם
הכנת סלט טאבולה:
-
קוסקוס קנור 1000.0 גרם
-
פטרוזיליה 1.0 חופן
-
נענע טריה 1.0 חופן
-
בצל ירוק 10.0 יחידות
-
שמיר 1.0 חופן
-
מלפפונים 10.0 יחידות
הוראות הכנה
-
הכנת השקשוקה:
- מחממים מעט שמן במחבת
- מביאים לרתיחה את הרוטב הפיקנטי, הפולפה, ליבת החציל והנענע
- שוברים מעל את שתי הביצים ומבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה
- מקשטים בעזרת הטחינה
-
הכנת טחינה:
- מערבבים את כל המרכיבים למרקם חלק. טועמים ומתקני את התיבול בהתאם לטעם
-
הכנת סלט טאבולה:
- קוצצים את המלפפון, השמיר, הפפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק
- מכינים קוסקוס "קנור" לפי ההוראות על האריזה
- מערבבים הכל בקערה ומוסיפים רוטב לימון שמן זית של הלמנ'ס