שקשוקה צפון אפריקאית
שקשוקה פיקנטית עם גרגירי חומוס, פלפלים קלויים, לימון כבוש ועשבי תיבול. מוגשת בליווי לחם פרנה, מטבל טירשי דלעת וסלט מסייר ברוטב שמן לימון זית

רכיבים
הכנת השקשוקה:
-
פלפל צהוב קלוי וקלוף 500.0 גרם
-
גרגירי חומוס מבושלים 500.0 גרם
-
טונה משומרת 800.0 גרם
-
לימון כבוש 20.0 כפות
-
כוסברה טרייה קצוצה 1.0 חופן
הכנת סלט מסייר:
-
קולרבי פרוס 2.0 יחידה
-
גזר פרוס 2.0 יחידות
-
מקל סלרי פרוס 2.0 יחידה
-
כרוב לבן חתוך לקוביות 2.0 יחידה
-
פלפל חריף פרוס 2.0 יחידה
-
צנוניות חתוכות לרבעים 4.0 יחידות
הכנת טחינה:
-
טחינה גולמית 0.5 ק"ג
-
מיץ לימון 75.0 מ"ל
הכנת טירשי טריפולטאי:
-
קוביות דלעת נקיות מקליפה וגרעינים 0.5 ק"ג
-
קימל טחון 10.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת השקשוקה:
- מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את רוטב הפולפה והפיקנטי, מוסיפים את החומוס ונתחי הטונה
- מוסיפים את הביצים ומבשלים לדרגה הרצויה
- מקשטים בעזרת הלימון הכבוש, הפלפל הקלוי והכוסברה
-
הכנת סלט מסייר:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המתכון ומתבלים ברוטב לימון ושמן זית
-
הכנת טחינה:
- מערבבים את כל המרכיבים עם ליטר מי קרח. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם
-
הכנת טירשי טריפולטאי:
- מבשלים את קוביות הדלעת עד לריכוך ומצננים על מסננת
- מועכים את קוביות הדלעת ומתבלים בשאר מרכיבי המתכון
- טועמים ומתקנים תיבול עם מלח