תפריט
נקודות יו-שף
+

אופן ההכנה

  • קציצות דגים אפויות וסגורות מראש 1.2 ק"ג
  • בצל חתוך לקוביות 200.0 גרם
  • סלרי חתוך לטבעות 100.0 גרם
  • שומר חתוך לרבעים 300.0 גרם
  • קוביות דלעת 300.0 גרם
  • קוביות פלפל ירוק ואדום 300.0 גרם
  • שיני שום קלופות 100.0 גרם
  • פלפל אדום יבש לא חריף 100.0 גרם
  • אריסה מרוקאית 200.0 גרם
  • גרגירי חומוס מבושלים 300.0 גרם
  • רבע לימון 500.0 גרם
  • כוסברה טרייה 200.0 גרם

אופן ההגשה וקישוט:

  1. אופן ההכנה

    • מטגנים בצל, סלרי, שום וקוביות פלפל אדום בסיר רחב עד להזהבה.
    • מוסיפים את רוטב העגבניות פיקנטי, אריסה ומעט מים לפי הצורך, מוסיפים את השומר ומביאים לרתיחה.
    • מוסיפים את הפלפל האדום היבש ומתבלים עם פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור
    • מביאים לרתיחה ומשפרים טעמים.
    • תוך כדי רתיחה מוסיפים את קוביות הדלעת, גרגירי חומוס וכוסברה לרוטב ומשפרים טעמים
    • מסדרים מעל את קציצות הדגים בגסטרונום 7 ומוסיפים את הרוטב מעל.
    • מכניסים לתנור על חום 170 מעלות למשך 30 דקות. 

  2. אופן ההגשה וקישוט:

    • מסדרים על שולחן ההגשה סיר רחב עם קוסקוס דורום. מניחים לצידו סיר נוסף עם תבשיל הדגים, לקישוט מכינים כוסברה קצוצה גס, טחינה ורוטב צ'ילי חריף בבקבוק לחיץ.את ההגשה מבצעים בתוך המחבת האישית או צלחת עמוקה. מסדרים קוסקוס במחבת או צלחת, מוסיפים מעל את פילה הדג והרוטב ומניחים כף גדושה של טחינה מעל (חשוב שבעת הכנת הטחינה, שתצא קרמית ולא נוזלית). מקשטים את המנה עם כוסברה קצוצה גס. לצד המנה להניח רוטב צ'ילי חריף להדגשת טעמים.