קדירת עוף סיני
שילוב של בישול ארוך של חלקי עוף בציר, סויה סינית, רוטב שזיפים, קינמון וכוכב אניס

רכיבים
הכנת המנה:
-
שוקיים עוף 20.0 יחידות
-
רוטב שזיפים קנור 200.0 גרם
-
מקלות קינמון 3.0 יחידות
-
למון גראס 1.0 יחידות
-
גזר 1.0 יחידות
-
כרישה 1.0 יחידות
-
בצל לבן 1.0 יחידה
-
בצל ירוק 1.0 יחידות
-
קליפת תפוז מחצי תפוז 1.0 יחידות
-
מים 2.0 ליטר
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- בעזרת סכין כבדה חותכים את קצות השוקיים על מנת לקבל עצם חשופה בסוף הבישול
- חותכים את הירקות חיתוך גדול
- צולים את השוקיים והירקות עם מעט שמן להשחמה קלה בסיר רחב או תנור
- במקביל, מרתיחים סיר עם מים ורוטב דמי גלאס. מוסיפים לסיר רוטב סויה סיני, מקלות קינמון, כוכבי אניס, למון גראס, זסט מקליפה של חצי תפוז ורוטב שזיפים, ומבשלים כ-10 דקות
- יוצקים את הרוטב על השוקיים והירקות הצלויים ומבשלים 40 דקות בחום בינוני
- מגישים בצלחת עמוקה עם אורז לבן מאודה