+

הכנת האורז:

  • אורז עגול לסושי 1 ק"ג
  • מים קרים 1.4 ליטר
  • חומץ אורז 220 גרם
  • סוכר 25 גרם
  • מלח 5 גרם

הכנת רוטב אופציונלי - איולי ואסאבי:

חלבונים:

  • פילה סלמון 250 גרם
  • טונה אדומה 250 גרם
  • טופו 250 גרם
  • חזה עוף 250 גרם
  • טונה משומרת 250 גרם

ירקות:

  • צנונית 200 גרם
  • גזר 200 גרם
  • אפונה קפואה 100 גרם
  • מלפפון 200 גרם
  • בצל ירוק 50 גרם
  • כוסברה 50 גרם
  • ג'ינג'ר כבוש 50 גרם
  • אבוקדו 100 גרם
  • כרוב סגול 100 גרם
  • בצל סגול 100 גרם
  • גרגירי תירס 100 גרם
  • פטריות שמפיניון 100 גרם
  • פלפל אדום 100 גרם
  • אצות וואקמה מושרות במים 50 גרם
  • פלפל צ'ילי אדום טרי 20 גרם
  • סלרי אמריקאי 50 גרם

תוספות:

  • שומשום קלוי 20 גרם
  • שומשום שחור קלוי 20 גרם
  • בוטנים מטוגנים וגרוסים 50 גרם
  • קשיו מטוגן 50 גרם
  • טבעות בצל פריכות (מטוגנות עם קמח טיגון עמוק) 100 גרם
  • קבוקים 50 גרם
  • אפונה יבשה בתיבול ואסאבי 50 גרם
  • שבבי קוקוס קלוי 50 גרם

רטבים:

  1. הכנת האורז:

    לפני הכל יש לשטוף היטב את האורז תחת מים זורמים במשך כמה דקות על מנת להוציא ממנו כמה שיותר עמילן.
    • מבשלים את האורז עם המים על אש בינונית עד לרתיחה
    • מנמיכים את האש ומכסים את האש למשך רבע שעה או עד שכל הנוזלים מתאדים
    • מורידים מהאש ומחכים עוד רבע שעה כשהסיר מכוסה
    • במקביל מרתיחים בסיר את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר מתמוסס לגמרי
    • מוציאים את האורז מהסיר ומעבירים לכלי גדול
    • מוסיפים את תחמיץ האורז ומערבבים בעזרת כף עץ או פלסטיק
  2. הכנת רוטב אופציונלי - איולי ואסאבי:

    • מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מרקם אחיד
  3. הרכבת המנות:

    כל מנה מורכבת מפחמימה (אורז), חלבון, ירקות, תוספת ורוטב
    את ההרכבה מבצע הסועד לפי בחירתו
  4. חלבונים:

    • פילה סלמון נא או מאודה חתוך לקוביות
    • טונה אדומה נאה חתוכה לקוביות
    • טופו חתוך לקוביות
    • חזה עוף מאודה או מטוגן בטמפורה, חתוך לקוביות
    • טונה משומרת מסוננת
  5. ירקות:

    • צנונית פרוסה דק
    • גזר ג'וליאן
    • אפונה קפואה
    • מלפפון פרוס דק במנדולינה
    • בצל ירוק פרוס לעיגולים
    • כוסברה
    • ג'ינג'ר כבוש מסונן
    • אבוקדו חתוך לקוביות
    • כרוב סגול פרוס במנדולינה
    • בצל סגול פרוס דק
    • גרגירי תירס
    • פטריות שמפיניון פרוסות דק
    • פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
    • אצות וואקמה מושרות במים
    • פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות
    • סלרי אמריקאי פרוס דק
  6. תוספות:

    • שומשום קלוי
    • שומשום שחור קלוי
    • בוטנים מטוגנים גרוסים
    • קשיו מטוגן שלם
    • טבעות בצל פריכות
    • קבוקים
    • אפונה יבשה בתיבול ואסאבי
    • שבבי קוקוס קלוי פריך
  7. רטבים:

    עד שניים לכל הרכבה.
    • סויה בסגנון סיני קנור
    • רוטב טריאקי קנור
    • רוטב צ'ילי מתוק קנור
    • רוטב צ'ילי חריף קנור
    • ספייסי מיו הלמנ'ס
    • איולי ואסאבי
+