רכיבים
הכנת האורז:
-
אורז עגול לסושי 1.0 ק"ג
-
מים קרים 1.4 ליטר
-
חומץ אורז 220.0 גרם
-
סוכר 25.0 גרם
-
מלח 5.0 גרם
הכנת רוטב אופציונלי - איולי ואסאבי:
-
אבקת ואסאבי 25.0 גרם
-
אבקת סודה לשתייה 15.0 גרם
-
שמן שומשום 0.5 כפית
חלבונים:
-
פילה סלמון 250.0 גרם
-
טונה אדומה 250.0 גרם
-
טופו 250.0 גרם
-
חזה עוף 250.0 גרם
-
טונה משומרת 250.0 גרם
ירקות:
-
צנונית 200.0 גרם
-
גזר 200.0 גרם
-
אפונה קפואה 100.0 גרם
-
מלפפון 200.0 גרם
-
בצל ירוק 50.0 גרם
-
כוסברה 50.0 גרם
-
ג'ינג'ר כבוש 50.0 גרם
-
אבוקדו 100.0 גרם
-
כרוב סגול 100.0 גרם
-
בצל סגול 100.0 גרם
-
גרגירי תירס 100.0 גרם
-
פטריות שמפיניון 100.0 גרם
-
פלפל אדום 100.0 גרם
-
אצות וואקמה מושרות במים 50.0 גרם
-
פלפל צ'ילי אדום טרי 20.0 גרם
-
סלרי אמריקאי 50.0 גרם
תוספות:
-
שומשום קלוי 20.0 גרם
-
שומשום שחור קלוי 20.0 גרם
-
בוטנים מטוגנים וגרוסים 50.0 גרם
-
קשיו מטוגן 50.0 גרם
-
טבעות בצל פריכות (מטוגנות עם קמח טיגון עמוק) 100.0 גרם
-
קבוקים 50.0 גרם
-
אפונה יבשה בתיבול ואסאבי 50.0 גרם
-
שבבי קוקוס קלוי 50.0 גרם
רטבים:
הוראות הכנה
-
הכנת האורז:
לפני הכל יש לשטוף היטב את האורז תחת מים זורמים במשך כמה דקות על מנת להוציא ממנו כמה שיותר עמילן.- מבשלים את האורז עם המים על אש בינונית עד לרתיחה
- מנמיכים את האש ומכסים את האש למשך רבע שעה או עד שכל הנוזלים מתאדים
- מורידים מהאש ומחכים עוד רבע שעה כשהסיר מכוסה
- במקביל מרתיחים בסיר את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר מתמוסס לגמרי
- מוציאים את האורז מהסיר ומעבירים לכלי גדול
- מוסיפים את תחמיץ האורז ומערבבים בעזרת כף עץ או פלסטיק
-
הכנת רוטב אופציונלי - איולי ואסאבי:
- מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מרקם אחיד
-
הרכבת המנות:
כל מנה מורכבת מפחמימה (אורז), חלבון, ירקות, תוספת ורוטבאת ההרכבה מבצע הסועד לפי בחירתו -
חלבונים:
- פילה סלמון נא או מאודה חתוך לקוביות
- טונה אדומה נאה חתוכה לקוביות
- טופו חתוך לקוביות
- חזה עוף מאודה או מטוגן בטמפורה, חתוך לקוביות
- טונה משומרת מסוננת
-
ירקות:
- צנונית פרוסה דק
- גזר ג'וליאן
- אפונה קפואה
- מלפפון פרוס דק במנדולינה
- בצל ירוק פרוס לעיגולים
- כוסברה
- ג'ינג'ר כבוש מסונן
- אבוקדו חתוך לקוביות
- כרוב סגול פרוס במנדולינה
- בצל סגול פרוס דק
- גרגירי תירס
- פטריות שמפיניון פרוסות דק
- פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- אצות וואקמה מושרות במים
- פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות
- סלרי אמריקאי פרוס דק
-
תוספות:
- שומשום קלוי
- שומשום שחור קלוי
- בוטנים מטוגנים גרוסים
- קשיו מטוגן שלם
- טבעות בצל פריכות
- קבוקים
- אפונה יבשה בתיבול ואסאבי
- שבבי קוקוס קלוי פריך
-
רטבים:
עד שניים לכל הרכבה.- סויה בסגנון סיני קנור
- רוטב טריאקי קנור
- רוטב צ'ילי מתוק קנור
- רוטב צ'ילי חריף קנור
- ספייסי מיו הלמנ'ס
- איולי ואסאבי