פוקי בול
הפוקי, שמשמעותו "חתוך לקוביות", היא מנת אוכל רחוב נפוצה בהוואי. הסועד הוא זה שבוחר איך המנה תורכב.
פס ההרכבה כולל את בסיס המנה (פחממתי), חלבון ורוטב שבכל פעם הופך את המנה למשהו קצת אחר... מיני ירקות ותוספת קראנצי'ת.
ניתן להרכיב את המנה כך שתתאים לצמחונים או לטבעונים.

רכיבים
הכנת האורז:
-
אורז עגול לסושי 1.0 ק"ג
-
מים קרים 1.4 ליטר
-
חומץ אורז 220.0 גרם
-
סוכר 25.0 גרם
-
מלח 5.0 גרם
הכנת רוטב אופציונלי - איולי ואסאבי:
-
אבקת ואסאבי 25.0 גרם
-
אבקת סודה לשתייה 15.0 גרם
-
שמן שומשום 0.5 כפית
חלבונים:
-
פילה סלמון 250.0 גרם
-
טונה אדומה 250.0 גרם
-
טופו 250.0 גרם
-
חזה עוף 250.0 גרם
-
טונה משומרת 250.0 גרם
ירקות:
-
צנונית 200.0 גרם
-
גזר 200.0 גרם
-
אפונה קפואה 100.0 גרם
-
מלפפון 200.0 גרם
-
בצל ירוק 50.0 גרם
-
כוסברה 50.0 גרם
-
ג'ינג'ר כבוש 50.0 גרם
-
אבוקדו 100.0 גרם
-
כרוב סגול 100.0 גרם
-
בצל סגול 100.0 גרם
-
גרגירי תירס 100.0 גרם
-
פטריות שמפיניון 100.0 גרם
-
פלפל אדום 100.0 גרם
-
אצות וואקמה מושרות במים 50.0 גרם
-
פלפל צ'ילי אדום טרי 20.0 גרם
-
סלרי אמריקאי 50.0 גרם
תוספות:
-
שומשום קלוי 20.0 גרם
-
שומשום שחור קלוי 20.0 גרם
-
בוטנים מטוגנים וגרוסים 50.0 גרם
-
קשיו מטוגן 50.0 גרם
-
טבעות בצל פריכות (מטוגנות עם קמח טיגון עמוק) 100.0 גרם
-
קבוקים 50.0 גרם
-
אפונה יבשה בתיבול ואסאבי 50.0 גרם
-
שבבי קוקוס קלוי 50.0 גרם
רטבים:
הוראות הכנה
-
הכנת האורז:
לפני הכל יש לשטוף היטב את האורז תחת מים זורמים במשך כמה דקות על מנת להוציא ממנו כמה שיותר עמילן.- מבשלים את האורז עם המים על אש בינונית עד לרתיחה
- מנמיכים את האש ומכסים את האש למשך רבע שעה או עד שכל הנוזלים מתאדים
- מורידים מהאש ומחכים עוד רבע שעה כשהסיר מכוסה
- במקביל מרתיחים בסיר את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר מתמוסס לגמרי
- מוציאים את האורז מהסיר ומעבירים לכלי גדול
- מוסיפים את תחמיץ האורז ומערבבים בעזרת כף עץ או פלסטיק
-
הכנת רוטב אופציונלי - איולי ואסאבי:
- מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מרקם אחיד
-
הרכבת המנות:
כל מנה מורכבת מפחמימה (אורז), חלבון, ירקות, תוספת ורוטבאת ההרכבה מבצע הסועד לפי בחירתו -
חלבונים:
- פילה סלמון נא או מאודה חתוך לקוביות
- טונה אדומה נאה חתוכה לקוביות
- טופו חתוך לקוביות
- חזה עוף מאודה או מטוגן בטמפורה, חתוך לקוביות
- טונה משומרת מסוננת
-
ירקות:
- צנונית פרוסה דק
- גזר ג'וליאן
- אפונה קפואה
- מלפפון פרוס דק במנדולינה
- בצל ירוק פרוס לעיגולים
- כוסברה
- ג'ינג'ר כבוש מסונן
- אבוקדו חתוך לקוביות
- כרוב סגול פרוס במנדולינה
- בצל סגול פרוס דק
- גרגירי תירס
- פטריות שמפיניון פרוסות דק
- פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- אצות וואקמה מושרות במים
- פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות
- סלרי אמריקאי פרוס דק
-
תוספות:
- שומשום קלוי
- שומשום שחור קלוי
- בוטנים מטוגנים גרוסים
- קשיו מטוגן שלם
- טבעות בצל פריכות
- קבוקים
- אפונה יבשה בתיבול ואסאבי
- שבבי קוקוס קלוי פריך
-
רטבים:
עד שניים לכל הרכבה.- סויה בסגנון סיני קנור
- רוטב טריאקי קנור
- רוטב צ'ילי מתוק קנור
- רוטב צ'ילי חריף קנור
- ספייסי מיו הלמנ'ס
- איולי ואסאבי