סלט קינואה תפוחי עץ וסלק חי

רכיבים
הכנת קינואה:
-
קינואה לבנה 300.0 גרם
-
קינואה אדומה 100.0 גרם
-
מלח
-
פלפל שחור
-
שמן זית
הכנת הירקות:
-
תפוחי עץ גרנד סמיט 200.0 גרם
-
מעט מיץ מלימון טרי
-
סלק 150.0 גרם
הרכבת המנה:
-
עלי ארוגולה 150.0 גרם
-
גבעולי סלרי אמריקאי ללא עלים 100.0 גרם
-
רוטב ויניגרט צ'ילי הדרים הלמנ'ס מיכל 5.1 ק"ג 200.0 גרם
-
שקדים פרוסים קלויים 150.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת קינואה:
- מבשלים קינואה לבנה ואדומה (ניתן לבשל יחד באותו סיר) במים בתוספת מלח, פלפל וכף שמן זית
- מבשלים בישול מלא כ-25 דקות ומצננים
-
הכנת הירקות:
- חותכים תפוחים לקוביות קטנות ומשרים במים קרים בתוספת מיץ לימון, למניעת השחרה
- קולפים וחותכים סלק לג'וליינים בעזרת מנדולינה ומשרים במים קרים כדי למנוע את הפרשת הצבע לכל הסלט
-
הרכבת המנה:
- מסננים את התפוחים והסלק מהמים ומערבבים בקערה רחבה עם הקינואה, עלי אורוגולה וסלרי
- מתבלים בויניגרט צ'ילי הדרים ומקשטים עם שקדים פרוסים