ניו דלהי בול עם תבשיל דאל, אורז וסלקים צלויים

רכיבים
הכנות:
-
סלק 1.5 ק"ג
-
אורז לבן מוכן 1.5 ק"ג
-
בצל חתוך לקוביות קטנות 200.0 גרם
אופן הכנת עוף במרינדת סויה סיני:
-
חזה עוף 1.5 ק"ג
אופן הכנת הדאל:
-
עדשים כתומות מבושלות 1.5 ק"ג
-
שום כתוש 50.0 גרם
-
שמן 100.0 מ"ל
-
תבלין קארי
-
בצל חתוך לקוביות קטנות
-
מלח
-
פלפל שחור גרוס
אופן סידור המנה:
-
רוטב ויניגרט צ'ילי הדרים הלמנ'ס מיכל 5.1 ק"ג 500.0 גרם
-
עלי בייבי מיקס צעירים 500.0 גרם
-
טבעות פלפל חריף / כוסברה
הוראות הכנה
-
הכנות:
- מבשלים את האורז
- חותכים את הסלק לקוביות וצולים בתנור
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות
-
אופן הכנת עוף במרינדת סויה סיני:
- משרים עוף ברוטב סויה בסגנון סיני לפני הצלייה למשך שעתיים עד שלוש
- צולים את הנתחים עד למידת העשייה הרצויה
ניתן להחליף את חזה העוף בפרגית או בטופו
-
אופן הכנת הדאל:
- מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד לריכוך מלא
- בסיר נפרד, מחממים מעט שמן ומטגנים את השום, הבצל והקארי עד להזהבה
- מוסיפים לסיר רוטב עגבניות פולפה, משפרים טעמים עם מלח, פלפל וכוסברה ומבשלים מספר דקות
- מוסיפים את העדשים המוכנות מראש לסיר עם רוטב העגבניות המתובל ומערבבים, מביאים לרתיחה ומשפרים טעמים
-
אופן סידור המנה:
- מסדרים את המנה בקערה בהתאם לתמונה (אורז, עוף , תבשיל דאל וירקות)
- להשלמת טעמי המנה יש להשתמש במגוון הרטבים (מומלץ להשתמש בבקבוקים לחיצים)
- לקישוט מפזרים את טבעות הפלפל החריף / כוסברה