טאטקי סלמון על סלט מלפפונים ואצות וואקמה

רכיבים
הכנת פילה סלמון:
-
פילה סלמון 400.0 גרם
הרכבת המנה:
-
אצות וואקמה 50.0 גרם
-
מלפפון 1.5 ק"ג
-
רוטב ויניגרט אסייאתי הלמנ'ס מיכל 5.1 ק"ג 250.0 גרם
-
שומשום שחור 30.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת פילה סלמון:
- חוצים את פילה הסלמון לאורכו
- משרים את שני הנתחים ברוטב טריאקי מדולל במים ביחס של 1:1 ומשהים במקרר שעתיים לפחות
- מוציאים ומייבשים בעזרת נייר סופג
- במחבת חמה או פלנצ'ה צורבים את הנתחים למשך 20 שניות מכל צד ומקררים היטב
- פורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי 4 מ"מ
-
הרכבת המנה:
- משרים את אצות הוואקמה במים קרים כשעה ומסננים
- חותכים את המלפפונים בעזרת מנדולינה לג'וליינים דקים (רק את החלק החיצוני של המלפפון ללא הגרעינים)
- מערבבים בקערה ומתבלים ברוטב ויניגרט אסייאתי
- מפזרים שומשום מעל