תפריט
נקודות יו-שף
+

הכנת הבסיס:

  • אבקת חגיגה תערובת לעוגות ומאפינס בטעם וניל מטע 20 ק"ג 500.0 גרם
  • מלית תפוחים מוכנה 300.0 גרם

הכנת המוס:

  • חלמונים 120.0 גרם
  • ביצים 200.0 גרם
  • דבש 500.0 גרם
  • ג'לטין 30.0 גרם
  • מים קרים 150.0 מ"ל
  • שמנת מתוקה 2.0 ליטר
  • שוקולד לבן 0.9 ק"ג
  • מלית קוביות תפוחים 600.0 גרם

הכנת הציפוי (גלסאז'):

  • שמנת מתוקה 0.9 ליטר
  • נפאז' 600.0 גרם
  • ג'לטין 12.0 גרם
  • מים 60.0 מ"ל
  • שוקולד לבן 1.5 ק"ג
  • צבע מאכל אדום 1.0 יחידה
  1. הכנת הבסיס:

    • מכינים את בלילת המאפינס לפי הוראות ההכנה שע"ג אריזת "חגיגה" מאפינס וניל
    • מקפלים לתוך הבלילה מילוי תפוחים מוכן
    • מעבירים לתבנית ואופים בחום של 175 מעלות למשך 16-15 דקות
  2. הכנת המוס:

    • מחממים בסיר אדים חלמונים, ביצים ודבש עד לטמפרטורה של 45 מעלות. טורפים מדי פעם
    • מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב
    • משרים ג'לטין במים וממיסים
    • מקציפים שמנת מתוקה כ-80% הקצפה
    • ממיסים את השוקולד ומקפלים אותו לתערובת הביצים והדבש
    • משווים טמפרטורה בין הג'לטין המומס לבין תערובת השוקולד והביצים
    • בעזרת השוואת מרקמים, מחברים את השמנת המוקצפת עם תערובת השוקולד עד לקבלת מסה אחידה
    • מקפלים פנימה את קוביות התפוחים ומעבירים לתבנית (מעל הבסיס)
    • מקפיאים
  3. הכנת הציפוי (גלסאז'):

    • מרתיחים שמנת מתוקה ולאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים ג'לטין שהושרה במים
    • שופכים את התערובת על השוקולד בהדרגה ליצירת אמולסיה
    • מחממים את הנפאז' ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים בעזרת מיקסר מוט
    • מוסיפים צבע מאכל אדום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  4. הרכבת העוגה:

    מוציאים את העוגה מהקפאה ובעודה קפואה מצפים בגלסאז'
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט