![](/chef-inspiration/ufs-academy-digital/seasonal-cooking1/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1594300724540.jpg)
מבוא
שף מריץ ב-Longridge Wine Estate מציג תפריט עשיר בתוצרת עונתית מהגינה האורגנית של המסעדה. למדו לבשל שתי מנות בהשראה דרום אפריקנית – תמנון בגריל ועוגת פולנטה ופיסטוק – והתענגו על המרכיבים הגדלים במקום.
![](/chef-inspiration/ufs-academy-digital/seasonal-cooking1/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1644297034551.jpg)
הרעיון
שף מריץ משתף את החזון של המסעדה – הרעיון "מהגינה לשולחן" שמספק בישול אורגני בגישת קיימות.
![](/chef-inspiration/ufs-academy-digital/seasonal-cooking1/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1594300754583.jpg)
Octopus – Part 1: Preparation
החל מצליית התמנון וכלה בהכנת צ'אטני, שברי קרקר וסלסה – היכנסו לחלק 1.
למדו עצות חשובות לגבי תיבול וצלייה של תמנונים, תוך הכנת תוספות טריות בהשראה עונתית.
![](/chef-inspiration/ufs-academy-digital/seasonal-cooking1/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_820358815/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1594300774586.jpg)
Octopus – Part 2: Plating
Part 2 plates all the components together, beginning with a chutney base, topped with octopus, salsa and cracker shards with broad bean shoots to garnish.
![](/chef-inspiration/ufs-academy-digital/seasonal-cooking1/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1594300795066.jpg)
Vegan Polenta & Pistachio Cake – Part 1
This simple cake doesn’t skip on textures and flavours. Learn the wheat and dairy free base, using ingredients such as lemon zest, pistachio, olive oil and almonds.
![](/chef-inspiration/ufs-academy-digital/seasonal-cooking1/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1594300817315.jpg)
Vegan Polenta & Pistachio Cake – Part 2
Chef Maritz shares one of the key components for the desert – Guava fruit. Combining guava with cardamom, vanilla, cinnamon sticks and Chandon blanc creating a delicious syrup and puree. Combine with a coconut yoghurt and toasted coconut shards.
![](/chef-inspiration/ufs-academy-digital/seasonal-cooking1/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_622216658/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1594300838356.jpg)
Vegan Polenta & Pistachio Cake – Part 3
Assemble all the components together for the dish combining the sponge cake with toppings of syrup, coconut shards and a siphoned coconut yoghurt.