סנדוויצ'ים מכינים ממגוון רחב מאוד של לחמים ומליות, אבל בכולם נוכח ממרח או רוטב – זהו חומר הבנייה, המחבר בין שלל הרכיבים. הממרח יכול להוסיף רעננות, לאחד טעמים באופן הרמוני, להוסיף נגיעה פיקנטית או דווקא להרגיע את החריפות. ממרח שומני (כמו מיונז או איולי) גם מגן על הלחם מפני רכיבים רטובים וכך שומר על מרקם אופטימלי.

הורידו את מדריך הרטבים של הלמנ'ס

הורידו את מדריך הרטבים של הלמנ'ס

מיונז הלמנ'ס הוא הבסיס המושלם להכנת מגוון רחב של רטבים וממרחים. הכנו עבורכם חוברת עם מגוון רעיונות ומתכונים לממרחי כריכים מנצחים

הורידו עכשיו

עולם הממרחים הוא בעצם אינסופי. להלן כמה רעיונות, שהם רק הבסיס להתנסויות:

חרדל - מעניק עוקצנות חריפה ומרקם עשיר. מושלם לשילוב עם בשרים קרים. אפשר לערבב את החרדל עם מיונז כדי לאזן את החריפות ולהוסיף מרקם דשן. 

מיונז/איולי - מעניק קרמיות ואיזון. טעמיו ניטרליים ואפשר לתבל אותו במגוון טעמים, שיקחו את הכריך למחוזות רחוקים. נסו להוסיף כפית קארי ירוק לכף מיונז ותקבלו ממרח תאילנדי; מעט אבקת קארי תעניק למיונז אופי הודי ואילו פפריקה מעושנת תיקח אותו לכיוון ספרדי. 

טחינה - ה"מיונז" המזרח תיכוני ורכיב חובה במאכלי הרחוב שלנו, מפלאפל ועד סביח. אם משתמשים בטחינה טובה, היא כמעט לא זקוקה לתיבול. יחד עם זאת תוספת של נותני טעם דומיננטיים יכולה לשנות לגמרי את אופיה ואת צבעה: עמבה, סילאן, קארי, סלק טחון ויש עוד המון אפשרויות. 

גווקאמולי -  ה"טחינה" של המקסיקנים – נוכחת בכל קסדייה או בוריטו. את האבוקדו מתבלים בליים, כוסברה, צ'ילי ובצל ויש המוסיפים גם קוביות עגבנייה. בזכות הליים והכוסברה הגווקאמולי מוסיף רעננות, ולכן נהוג לשלבו עם פרטנרים כבדים כמו ממרח שעועית שחורה או צ'ילי קון קרנה. הוא נפלא גם מחוץ להקשר המקסיקני, למשל בכריכי סטייק. 

פסטו -  באיטליה יסתכלו עליך בעין עקומה אם תבקש שישלבו פסטו בכריך. המסורת הקולינרית האיטלקית הנוקשה משדכת אותו לפסטה בלבד, אבל הניחוח העשיר של הבזיליקום, הצנוברים והפרמזן הופכים את הפסטו לממרח מנצח. הוא מתאים במיוחד לסנדוויצ'ים עם גבינות עדינות טעם כמו מוצרלה או גבינת עיזים צעירה והולך טוב עם בשרים קרים.

בנדיקט בורגר עם איולי פלפלת

00:42