תפריט
נקודות יו-שף
+

הכנת הירקות הקלויים

  • זוקיני 1.0 ק"ג
  • עגבניות שרי 500.0 גרם
  • טימין טרי 5.0 גבעולים
  • שמן זית 50.0 גרם
  • שיני שום קלופות 100.0 גרם

הכנת הרוטב

  • אורגנו 5.0 גרם
  • פטרוזיליה 20.0 גרם
  • בזיליקום טרי 20.0 גרם
  • יין לבן יבש 150.0 גרם
  • חמאה או שמן זית 100.0 גרם
  1. הכנת הדג

    • מורחים את נתחי הפילה בחמאה מומסת או שמן זית, מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ומתבלים במלח ים, פלפל גרוס ומעט פפריקה גרוסה
    • אופים בחום בינוני, 160-170 מעלות, למשך 12 דקות
    • שומרים במקום חם להגשה
  2. הכנת הירקות הקלויים

    • חוצים את עגבניות השרי
    • חוצים את הזוקיני לאורכו ופורסים לפרוסות בעובי בינוני
    • מערבבים בקערה זוקיני, חצאי שרי, שיני שום שלמות, מלח, פלפל, שמן זית וטימין
    • מעבירים לתבנית וצולים בתנור חם למשך 10 דקות
    • שומרים חם להגשה
  3. הכנת הרוטב

    • מחממים סיר רחב עם חמאה או שמן זית
    • מאדים מעט את השום ומוסיפים את היין הלבן והחרדל. מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות
    • מוסיפים את רוטב האלפרדו ואת עשבי התיבול וממשיכים לבשל 10 דקות על אש נמוכה
    • מתקנים תיבול במלח ופלפל ושומרים חם להגשה
  4. אופן ההגשה

    • מסדרים במרכז צלחת עמוקה כף של רוטב עשבי התיבול
    • מניחים על הרוטב 150 גרם של ירקות קלויים
    • מניחים מעל הירקות את נתח הדג האפוי
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט