תפריט
נקודות יו-שף
+

הכנת הלביבות:

  • שמן זית
  • טחינה גולמית 50.0 גרם
  • קמח חומוס 200.0 גרם
  • פלפל אנגלי טחון 1.5 כפית
  • פרורי לחם קנור 200.0 גרם
  • דלורית קלופה ללא גרעינים 1.0 ק"ג
  • בצל 200.0 גרם

הכנת העדשים השחורות:

הרכבת המנה והגשה:

  1. הכנת הלביבות:

    • חותכים את הדלורית לקוביות גדולות ומסדרים בתבנית מתבלים במלח ופלפל
    • צולים בתנור במצב משולב בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות עד לריכוך מלא ומצננים
    • קוצצים את הבצל דק ומאדים במחבת עם מעט שמן ומצננים
    • בקערה מועכים את הדלורית למרקם גס של פירה ,מוסיפים את הבצל המאודה ,טחינה גולמית וקמח החומוס, מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ומעט כמון
    • מעבדים למסה אחידה המתאימה ליצירת לביבות במידה הצורך מוסיפים מים או לחלופין ניתן להוסיף פרורי לחם כדי להקשות את המסה
    • יוצרים לביבות, מצפים בפרורי לחם ומטגנים טיגון קצר במחבת עם שמן רדוד או בצ'יפסר
  2. הכנת העדשים השחורות:

    • מבשלים את העדשים במים ללא מלח עד לריכוך כ-20 דקות. יש להקפיד לא לבשל יותר מידי כדי שלא יתפרקו
    • במקביל צולים את הפלפלים בתנור חם. מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות
    • קוצצים את הבצל הסגול
    • מחממים סיר עם שמן זית, מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הפלפל הצלוי, מוסיפים את העדשים לסיר ומערבבים, מוסיפים רוטב לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל
    • שומרים חם להגשה
  3. הרכבת המנה והגשה:

    • מסדרים בכלי הגשה אישי כפית מתבשיל העדשים
    • מעל מניחים את לביבת הדלורית, מזלפים מעל רוטב לימון ושמן זית עם כוסברה ומקשטים בעלה נענע או כוסברה
    • מגישים עם מזלגון
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט