רכיבים
הכנת התוספת:
-
עלי תרד 350.0 גרם
-
בצל ירוק 15.0 גרם
-
שמן שומשום 20.0 גרם
-
שיני שום 3.0 יחידות
-
שומשום קלוי 6.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת התוספת:
- שוטפים ומייבשים את התרד. מוציאים גבעולים ועלים לא יפים
- קוצצים דק את שיני השום
- במחבת גדולה, מביאים מים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את התרד, מכסים ומנמיכים את האש לבינונית-גבוהה. מבשלים במשך 3 עד 5 דקות, או עד שהתרד רך, אבל עדיין ירוק בהיר. מסננים ומעבירים למי קרח
- סוחטים את המים העודפים בעזרת הידיים. חותכים את התרד באורך 5 ס"מ ומניחים בקערה גדולה
- חותכים את הבצלים הירוקים, שומרים מחצית מהם, ומוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מעטרים עם הבצלים הירוקים שנשארו, ומגישים בטמפרטורת החדר