רכיבים
הכנת המנה:
-
פילה טונה טרייה ונקיה 400.0 גרם
-
מנגו 1.0 ק"ג
-
בצל ירוק 50.0 גרם
-
אצות נורי לסושי 2.0 יחידה
-
פלפל צ'ילי חריף טרי 40.0 גרם
הרכבת המנה:
-
עלי אורז 10.0 יחידות
-
ג'נג'ר כבוש 200.0 גרם
-
שומשום שחור 30.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- פורסים את פילה הטונה לרצועות
- חותכים חצי מכמות המנגו לקוביות
- טוחנים את המחצית השנייה של המנגו לקרם בתוספת מעט מיץ לימון
- קוצצים את הבצל הירוק
- קוצצים את אצות הנורי
- פורסים דק את הצ'ילי החריף
-
הרכבת המנה:
- מכינים קערה רחבה יותר מקוטר דפי האורז עם מים פושרים
- מניחים מגבת על משטח העבודה לספיגת עודפי המים
- מכניסים דף אורז למים הפושרים למשך 30-20 שניות. מוציאים ומניחים על המגבת
- מסדרים במרכז הדף לרוחב 3 ניתחוני טונה, מעט עלי קייל, צ'ילי חריף, בצל ירוק וקוביות מנגו. מגלגלים את דף האורז עם המילוי
- חוצים באלכסון בעזרת סכין חדה
- מגישים בצלחת שטוח עם שלוש צלוחיות של רוטב סויה סינית, רוטב מנגו מרוסק עם מעט לימון וג'ינג'ר כבוש מקשטים עם שומשום שחור