רכיבים
הכנת הירקות:
-
חציל 2.0 ק"ג
-
זוקיני 1.0 ק"ג
-
שמן זית 50.0 גרם
-
שיני שום קלופות 100.0 גרם
-
???
-
???? ???? ????
הכנת הרוטב:
-
פלפל ירוק חריף 40.0 גרם
אופן הכנת פילה דניס:
-
קמח 100.0 גרם
-
קורנפלור 100.0 גרם
-
פפריקה 20.0 גרם
-
פילה דניס טרי 2.0 ק"ג
-
שמן 1.0 יחידות
הוראות הכנה
-
הכנת הירקות:
- צולים את החצילים בשלמותם בתנור או על אש גלויה, מצננים, מקלפים וחותכים את בשר החציל למדליונים
- מתבלים את החצילים במלח, פלפל ורוטב לימון ושמן זית "הלמנ'ס". שומרים חם להגשה
- חותכים את הזוקיני לקוביות גדולות, מתבלים, מערבבים בקערה עם שיני השום, ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל
- צולים בתנור חםשל כ-170 מעלות למשך 10 דקות. שומרים חם להגשה
-
הכנת הרוטב:
- מחממים בסיר רחב ונמוך: שמן זית, שום פרוס ופלפל ירוק חריף פרוס. מטגנים טיגון עדין כדי לא לשרוף את השום
- מוסיפים פולפה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כ-20 דקות לקבלת רוטב עשיר
-
אופן הכנת פילה דניס:
- מערבבים בכלי עמוק את הקמח והקורנפלור. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה
- חותכים כל פילה לשלושה נתחים. מקמחים היטב ומטגנים טיגון עמוק קרוב ככל האפשר להגשה. שומרים חם
-
הרכבת המנה:
- יוצקים את הרוטב לכלי הגשה עמוק ורחב
- מסדרים מעל את החצילים, הזוקיני ושיני השום
- מניחים מעל את נתחי הדג הפריכים ומקשטים בעלי שמיר ונענע