רכיבים
הכנת העוגה:
-
גבינה לבנה 650.0 גרם
-
מקל וניל 1.0 יחידה
-
סוכר 180.0 גרם
-
קמח 70.0 גרם
-
שמנת חמוצה 460.0 גרם
-
ביצים 3.0 יחידות
-
שוקולד לבן ורד הגליל 5 ק"ג 200.0 גרם
-
גרידת לימון 1.0 יחידות
הכנת הציפוי:
-
שמנת חמוצה 400.0 גרם
-
סוכר 50.0 גרם
-
סוכר וניל 10.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת העוגה:
- מגרדים לקערה את תוכן מקל הוניל, מוסיפים גרידת לימון, סוכר וקמח ומערבבים
- בקערה נוספת יוצקים את השמנת החמוצה, הגבינה והביצים
- מאחדים את שתי התערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחת חלקה ואחידה
- מחלקים את התערובת לחצי ומוסיפים לאחד החצאים חצי מכמות אבקת הנוגט כך שנוצרות שתי קערות - לבנה וחומה
- על גבי נייר אפייה בתבנית העוגה, שופכים בכל פעם כמות קטנה מכל קערה למרכז התבנית, כך שבכל פעם אנו יוצרים שכבה דקה של צבע
- ממלאים את התבנית בשכבות עד לסיום התערובת בשתי הקערות
- אופים בחום של 160 מעלות למשך 40-35 דקות
-
הכנת הציפוי:
- מערבבים את כל המצרכים
- טורפים עד לקבלת מרקם אחיד
-
הרכבת העוגה:
- מצפים את העוגה בציפוי ומכניסים לקירור
- לאחר שהעוגה התקררה, מפזרים שבבי שוקולד לבן מעל