רכיבים
הכנת הנתח:
-
צוואר טלה 4.0 ק"ג
-
בשר בקר טחון 0.5 ק"ג
-
ערמונים קלויים מקולפים 100.0 גרם
-
פלפל אנגלי טחון 0.5 כפית
-
ראס אל חנות 0.5 כפית
-
פיסטוק מקולף קלוי 400.0 גרם
-
???
-
????
הכנת הרוטב:
-
בצל ירוק 5.0 יחידות
-
מים 2.5 ליטר
-
כרישה 1.0 יחידות
-
גבעולי רוזמרין 2.0 יחידות
-
גבעולי טימין 5.0 יחידות
-
צרור פטרוזיליה 1.0 יחידות
הוראות הכנה
-
הכנת הנתח:
- מפרקים את צוואר הטלה לטובת המילוי: מפרקים את העצם בעזרת סכין פירוק ופותחים את
- הנתח עד לקבלת משטח שטוח הניתן למילוי וגלגול
- להכנת המילוי מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם פיסטוק קלוי וערמונים קלופים. מתבלים במלח ,פלפל אנגלי, ראס אל חנות ובהרט. מערבבים היטב
- מסדרים את המילוי לאורך הנתח, מגלגלים ומהדקים חזק לרולדה. קושרים בעזרת חוט קשירה או רשת. מתבלים את הנתח הקשור במלח וראס אל חנות
- מחממים תנור וצולים את הנתחים הקשורים בתבנית גסטרונום כ-7-5 דקות
-
הכנת הרוטב:
- מחממים 2.5 ליטר מים בסיר, מוסיפים את כל עשבי התיבול, את ציר הבקר ורוטב השזיפים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך
- יוצקים את הרוטב בעודו חם על הנתחים הקשורים בתבנית, מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים בתנור במצב משולב ב-170 מעלות למשך שעתיים וחצי
-
הרכבת המנה:
- מגישים בכלי במרכז שולחן עם הרוטב מעל
- ניתן לקשט בפיסטוק גרוס וערמונים
- מומלץ להגיש עם אורז
- כמות המילוי שניתן להכניס לצוואר הטלה תלויה בגודל הנתח וברמת החיתוך שלו