רכיבים
הכנת המנה:
-
חזה עוף פרוס לרצועות ארוכות 2.0 ק"ג
-
חלב קוקוס 400.0 גרם
-
בוטנים מטוגנים 200.0 גרם
-
סוכר חום 100.0 גרם
-
שמן שומשום 30.0 גרם
-
רוטב סויה מתוק קנור מיכל 6.2 ק"ג 100.0 גרם
-
משחת קארי אדום 100.0 גרם
-
שום 30.0 גרם
-
שיפודי עץ קצרים מושרים במים 40.0 יחידות
-
תמרינדי 60.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- משפדים את רצועת חזה העוף בצורת "שתי וערב" ומשמנים במעט שמן סויה. שומרים בקירור עד לצלייה
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים קלות את משחת הקארי בתוספת הסוכר החום
- במקביל, טוחנים במעבד מזון את הבוטנים טחינה דקה ככל האפשר
- מוסיפים לסיר את הבוטנים הטחונים, ציר העוף, רוטב סויה מתוק, תמר הינדי, שמן שומשום, חלב קוקוס ושום כתוש. מבשלים כ-10 דקות עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך
- צולים את השיפודים ומסדרים בצלחת הגשה
- יוצקים מהרוטב על השיפודים ומגישים גם מעט רוטב כמטבל לצד המנה ומקשטים עם כוסברה טרייה ושברי בוטנים מטוגנים