גם באירוע קוקטייל או קבלת פנים צריך להגיש מנה מן הצומח והלביבות הללו עם סלט העדשים הצבעוני הן מענה מכובד וטעים. ההשראה הוויזואלית היא בליני עם קוויאר - מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי-רוסי. את מקום הבליני תופסות הלביבות ועליהן מפוזר מעט סלט עדשים, שאכן מזכיר בצורתו קוויאר. בחירה במזלגונים או בשיפודונים מעוצבים ישדרגו את המראה ואת חוויית האכילה. לביבות בודדות מתאימות.

רכיבים
הכנת הלביבות:
-
???
-
????
-
שמן זית
-
טחינה גולמית 50.0 גרם
-
קמח חומוס 200.0 גרם
-
פלפל אנגלי טחון 1.5 כפית
-
????
-
פרורי לחם קנור 200.0 גרם
-
דלורית קלופה ללא גרעינים 1.0 ק"ג
-
בצל 200.0 גרם
הכנת העדשים השחורות:
-
עדשים שחורות מבושלות 0.5 ק"ג
-
פלפל אדום 2.0 יחידות
-
פלפל ירוק 1.0 יחידות
-
בצל סגול 1.0 יחידות
-
שמן זית 40.0 גרם
הרכבת המנה והגשה:
-
כוסברה קצוצה 40.0 גרם
-
טחינה גולמית
הוראות הכנה
-
הכנת הלביבות:
- חותכים את הדלורית לקוביות גדולות ומסדרים בתבנית מתבלים במלח ופלפל
- צולים בתנור במצב משולב בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות עד לריכוך מלא ומצננים
- קוצצים את הבצל דק ומאדים במחבת עם מעט שמן ומצננים
- בקערה מועכים את הדלורית למרקם גס של פירה ,מוסיפים את הבצל המאודה ,טחינה גולמית וקמח החומוס, מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ומעט כמון
- מעבדים למסה אחידה המתאימה ליצירת לביבות במידה הצורך מוסיפים מים או לחלופין ניתן להוסיף פרורי לחם כדי להקשות את המסה
- יוצרים לביבות, מצפים בפרורי לחם ומטגנים טיגון קצר במחבת עם שמן רדוד או בצ'יפסר
-
הכנת העדשים השחורות:
- מבשלים את העדשים במים ללא מלח עד לריכוך כ-20 דקות. יש להקפיד לא לבשל יותר מידי כדי שלא יתפרקו
- במקביל צולים את הפלפלים בתנור חם. מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות
- קוצצים את הבצל הסגול
- מחממים סיר עם שמן זית, מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הפלפל הצלוי, מוסיפים את העדשים לסיר ומערבבים, מוסיפים רוטב לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל
- שומרים חם להגשה
-
הרכבת המנה והגשה:
- מסדרים בכלי הגשה אישי כפית מתבשיל העדשים
- מעל מניחים את לביבת הדלורית, מזלפים מעל רוטב לימון ושמן זית עם כוסברה ומקשטים בעלה נענע או כוסברה
- מגישים עם מזלגון