שקשוקה מקסיקנית
שקשוקה פיקנטית עם שעועית שחורה, פלפלים קלויים, פלפל צ'ילי ובצל ירוק. מוגשת בליווי טורטיות, גוואקמולה, סלסה עגבניות ושמנת חמוצה מתובלת.

רכיבים
הכנת השקשוקה:
-
שעועית שחורה מבושלת 500 גרם
-
ביצים 20 יחידות
-
כוסברה קצוצה 1 חופן
הכנת גוואקומולה מקסיקני:
-
אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1/1 ס"מ 3 יחידות
-
פלפל צהוב קצוץ 0.5 יחידות
-
פלפל צ'ילי טרי פרוס דק 0.5 יחידות
-
בצל סגול קצוץ 0.5 יחידות
-
כוסברה קצוצה 1 חופן
-
שיני שום קצוצות 1 יחידות
-
רוטב צ'ילי חריף קנור 3.5 ק"ג 1 כפות
-
בצל ירוק קצוץ 1 יחידות
הכנת מטבל השמנת החמוצה:
-
שמנת חמוצה 250 גרם
-
קורט כמון 1 יחידה
-
עירית קצוצה 1 חופן
הוראות הכנה
-
הכנת השקשוקה:
- מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את רוטב הפולפה, הפיקנטי, הרוטב המקסיקני והשעועית ומרתיחים
- מוסיפים את הביצים ומבשלים לדרגת העשייה הרצויה
- מקשטים בעזרת הצ'ילי והכוסברה
-
הכנת גוואקומולה מקסיקני:
- מערבבים בקערה את כל הרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול
-
הכנת מטבל השמנת החמוצה:
- מערבבים בקערה את השמנת, העירית והכמון ומתבלים ברוטב לימון ושמן זית