רכיבים
הכנת שיפודים:
-
נתחי פרגית ללא עצם 500.0 גרם
-
שמן זית 300.0 גרם
-
שום כתוש 20.0 גרם
-
פטרוזיליה 30.0 גרם
-
פפריקה מעושנת 5.0 גרם
הכנת רוטב רומסקו:
-
עגבניות 200.0 גרם
-
שום 50.0 גרם
-
פלפל אדום יבש לא חריף 50.0 גרם
-
אגוזי לוז 150.0 גרם
-
שקדים 150.0 גרם
-
מלח 10.0 גרם
-
פלפל 10.0 גרם
-
חומץ בן יין אדום 30.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת שיפודים:
- מכינים שיפודי עוף וצולים בגריל
- מתבלים בשום כתוש, פטרוזיליה ופפריקה מעושנת
- מניחים בצד
-
הכנת רוטב רומסקו:
- צולים חצאי עגבניות וראשי שוםעל מגש התנור
- משרים את הפלפלים היבשים במים חמים למשך כ-30 דקות. לאחר מכן עם סכין קטנה מוציאים את ציפת הפלפלים. משתמשים בבשר הפלפלכדי לתת צבע וטעם
- קולים אגוזי לוז ושקדים
- מערבבים את כל המרכיבים ומערבלים במיקסר
- מוסיפים מלח, פלפל וחומץ. צריך להתקבל רוטב במרקם דומה לפסטו אדום
-
הרכבת המנה:
- מגישים את הרוטב עם שיפודי העוף