+

מתכון להכנת תערובת ג'לטין:

  • מים 0.4 ליטר
  • ג'לטין 80 גרם

מתכון להכנת קצפת רכה:

מתכון להכנת קרם אנגלז:

מתכון להכנת גנאש שוקולד:

מתכון להכנת שטרויזל:

הרכבת המנה:

  1. מתכון להכנת תערובת ג'לטין:

    • מוזגים מים לקערה ומפזרים מעל את הג'לטין
    • משהים בצד לספיגה
  2. מתכון להכנת קצפת רכה:

    • מקציפים בקערת מיקסר קצפת פלייבורייט עם מים קרים עד לקבלת קצפת רכה ושומרים במקרר
  3. מתכון להכנת קרם אנגלז:

    • מערבבים בסיר מים, קצפת פלייבורייט, סוכר, מקל וניל חצוי לאורכו ומלח
    • מחממים על אש בינונית, עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לרתוח
    • במקביל, מקציפים בקערת מיקסר חלמונים וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
    • כאשר מבעבע לראשונה יש להסיר מהאש
    • טורפים שליש מהתערובת החמה לקצפת היציבה
    • מחזירים לסיר וממשיכים לחמם על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לטמפרטורה של 85 מעלות
    • מסירים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים ליטר קצפת פלייבורייט
    • מחממים את תערובת הג'לטין ומערבבים עם קרם האנגלז
    • את התערובת מקפלים לתוך הקצפת ומקבלים את קרם הבוואריה
  4. מתכון להכנת גנאש שוקולד:

    • מרתיחים בסיר מים, קצפת פלייבורייט, סוכר, גלוקוזה ומלח עד לרתיחה
    • מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד
    • ממתינים 2 דקות ומערבבים להמסה
    • מוסיפים בהדרגה שמנת פלייבורייט ולאחר מכן את המחמאה הרכה, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה
  5. מתכון להכנת שטרויזל:

    • מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה עד שמתקבלת מסה חלקה
    • מוסיפים את הקמח, תמצית הוניל והמלח עד לקבלת מרקם פירורי
    • אופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב ומצננים
  6. הרכבת המנה:

    • מפזרים שטרויזל בתחתית הכוס ומזלפים מעל את קרם הבוואריה
    • מעבירים למקרר להתייצבות, מצפים בנגאש השוקולד ומפזרים מעל כדורי קוקומן לקישוט
+