קריספי צ'יקן
כריך עם חזה עוף מטוגן בציפוי פריך עם איולי צ'יפוטלה, חסה ומלפפון חמוץ

רכיבים
הכנת איולי צ'יפוטלה:
-
מחית צ'יפוטלה 100.0 גרם
-
אבקת פילדלפיה 10.0 גרם
הכנת חזה עוף:
-
קמח לבן 500.0 גרם
-
קורנפלור 500.0 גרם
-
מלח 1.0 כפות
-
פלפל שחור גרוס 1.0 כפות
-
אבקת שום 1.0 כפות
-
פפריקה מתוקה 0.5 כפות
הרכבת המנה:
-
לחמניית המבורגר בסגנון בריוש 10.0 יחידות
-
עלי חסה
-
בצל סגול
הוראות הכנה
-
הכנת איולי צ'יפוטלה:
- מערבבים את כל המרכיבים בתנועת קיפול עד לקבלת מרקם אחיד
-
הכנת חזה עוף:
- מערבבים בקערה עמוקה את הקמח והקורנפלור ולאחר מכן מוסיפים מלח, פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה מתוקה וחטיף כיפלי
- מכינים קערה נוספת בצד עם מים קרים
- מכניסים את העוף למים קרים, מסננים ומעבירים לקערת הקמח. מגלגלים את חזה העוף בתערובת לציפוי מושלם. יש לבצע פעולה זו 3 פעמים
- מטגנים בשמן עמוק וחם למשך כ-6-5 דקות. שומרים חם
-
הרכבת המנה:
- מחממים את לחמניית ההמבורגר על הפלנצ'ה או במסוע
- מורחים על תחתית הלחמנייה שכבה נדיבה של מיונז ומניחים מעל חסה, עוף מטוגן ובצל סגול
- מזלפים מעל איולי צ'יפוטלה
- ניתן להגיש עם צ'יפס, סלט קולסלאו ומגוון רטבים