פילה סלמון צלוי עם קרמבל עשבי תיבול בפרזנטציה קלאסית
פרזנטציה קלאסית שמתאימה להגשה לשולחן במסעדה, באירוע או בבית מלון. מצע המנה הוא סלסה ורדה שממקדת את העין על הכתם הירוק והעז, עליו מונח נתח סלמון ורדרד שנחתך באופן ייחודי – בדומה לחיתוך מנגו. החיתוך יוצר עניין ויזואלי ומבטיח צלייה אחידה. הצ'יפס הפריכים שיצאו היישר מהשמן מונחים לצד הדג יחד עם טפנד פיקנטי שמעוצב בעזרת שתי כפות לצורת קאנל. בחירה בצלחת לבנה גדולה שרובה ריקה מעצימה את האלגנטיות של המנה.

רכיבים
הכנת סלסה ורדה:
-
שמן זית 130 מ"ל
-
שום כתוש 30 גרם
-
פטרוזיליה 250 גרם
-
טימין 15 גרם
הכנת קרמבל עשבי תיבול:
-
פטרוזיליה 50 גרם
-
טימין 15 גרם
-
מלח
-
פלפל שחור גרוס
-
שמן זית 50 מ"ל
הכנת צ'יפס קישואים:
-
קישואים 1 ק"ג
-
ביצים 2 יחידות
הכנת פילה סלמון:
-
פילה סלמון טרי ונקי ללא עור 2 ק"ג
-
שמן זית 20 מ"ל
-
מלח
-
פלפל שחור גרוס
הכנת המנה:
הוראות הכנה
-
הכנת סלסה ורדה:
- טוחנים במעבד פטרוזיליה בתוספת שום כתוש, טימין ושמן זית
-
הכנת קרמבל עשבי תיבול:
- מעבדים במעבד מזון פירורי לחם, פטרוזיליה, טימין, מלח, פלפל ומעט שמן זית
-
הכנת צ'יפס קישואים:
- חותכים את הקישואים לטבעות בעובי4-3 מ"מ
- טובלים בביצה טרופה ומצפים בקרמבל פירורי לחם ועשבי תיבול
- מטגנים בטיגון עמוק3-2 דקות או אופים בתנור חם מאד בשכבה אחת על גבי נייר אפייה
-
הכנת פילה סלמון:
- חותכים את פילה הדג למנות של 200 גרם כל אחת
- בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים לאורך ולרוחב הנתח בדומה לחיתוך של מנגו, עד העור אבל ללא חיתוך העור
- מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומפזרים מעל קרמבל עשבי תיבול
- אופים בתנור חם של170 מעלות למשך12-10 דקות
-
הכנת המנה:
- יוצקים כף סלסה ורדה במרכז צלחת שטוחה ומניחים מעל את נתח הסלמון
- יוצרים קנל מטפנד הזיתים השחורים ומניחים בצד את טבעות הקישואים