רכיבים
אופן ההכנה:
-
פילה מושט 1.2 ק"ג
-
שום שלם פרוס לחצאים 150.0 גרם
-
סלרי חתוך לטבעות 500.0 גרם
-
שומר חתוך לרבעים 500.0 גרם
-
מנגולד חתוכים עבה 250.0 גרם
-
גרגירי חומוס מבושלים 300.0 גרם
-
פלפל אדום יבשחתוך לחצי 150.0 גרם
-
שומשום שחור
-
עלי כוסברה
-
מלח
-
פלפל שחור גרוס
-
כורכום
-
כמון
הוראות הכנה
-
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם שמן, משחימים קלות את השום, הסלרי והשומר מוסיפים את רוטב הלימון ומביאים לרתיחה
- משפרים טעמים עם התבלינים (מלח, פלפל, כורכום וכמון)
- מניחים את הדגים ברוטב ומבשלים כ-20 דקות
- 5 דקות לפני הוצאת המנה יש להוסיף את המנגולד לקישוט
- במידה והרוטב סמיך מדי רצוי להוסיף מים לפי הצורך
- מסדרים קוסקוס במרכז הצלחת, מניחים את הדג עם הרוטב מקשטים עם שומשום שחור וכוסברה ומגישים